петак, 28.02.2020. ✝ Верски календар € Курсна листа
Последња измена 11:16

Вучић: Ми не замишљамо будућност, ми је градимо

У првој фази бити изграђено 186 станова, у другој 198 станова, док ће у Србији бити изграђено укупно 8.022 стана, рекао је председник Србије
петак, 08.02.2019. у 11:59
Председник Србије у Врању (Фото Председништво Србије)

ВРАЊЕ - У Врању је данас почела изградња јефтиних станова за припаднике Војске Србије и полиције, а председник Србије Александар Вучић поручио је да ће ти станови осигурати и олакшати будућност припадницима снага безбедности на југу Србије.

„Ми не сањамо и не замишљамо будућност, ми је градимо. Свесни смо колико та будућност зависи од нас, нашег рада, труда, спремности да је направимо”, рекао је Вучић у обраћању грађанима.

Вучић је рекао да ће припадници служби безбедности у Врању везати свој живот за југ Србије и да ће и грађани бити сигурнији јер ће знати ко их чува и ко им помаже да се осећају сигурно.

Вучић је рекао да ће у првој фази бити изграђено 186 станова, у другој 198 станова, док ће у Србији бити изграђено укупно 8.022 стана.

„То је живот за више од 8.000 породица, значи будућност за њих и сигурна будућност за све нас”, рекао је Вучић.

Он је додао да ће станови у Врању бити продавани по цени од 400 евра по квадрату.

„Када смо размишљали где да градимо станове, надали смо се оваквим местима, где је део инфраструктуре изграђен, вртићи, школе... Ово место је толико лепо да сам сигуран да ће они који граде у другим градовима, у Митровици, Краљеву, Нишу, Новом Саду, Београду, желети да на оваквим местима буду грађени станови”, рекао је Вучић.

Он је поручио извођачима радова да ураде све квалитетно и пре времена, јер ће им то, бити одлична рефенреца.

„Хоћу да ови људи буду задовољни, јер када је рата 400 евра на 30 година, онда то са платом у овим државним органима можете да отплаћујете, да деци и вашим породицама обезбедите бољи живот”, поручио је Вучић.

Како је рекао, највише је станова који су једноипособни и двособни - 54 одсто, једнособних је 22 одсто, двоипособних и трособних је 18 одсто, а трипособних и већих је шест одсто.

То, указао је, на најбољи начин одсликава и структуру наших породица, додајућу да би волео да би убудуће требало да се обезбеди више од тих шест одсто троипособниох и већих станова, јер би то значило да имамо више деце, а више деце је још већа гаранција за будућност Србије.

Додао је да тема будућности Србије није случајно одабрана за кампању, нити је ово први корак на том путу, већ је први корак направљен пре неколико година када су започеле тешке реформе, штедња, улагања и довођење инвеститора.

„Недалеко одавде отворио сам фабрику, покренули смо угашену производњу у две старе, угашене фабрике у Врању... Ништа није било лако, али водили смо се убеђењем, да када су вредности јасне, када је политика јасна, онда ништа није тешко ни одлучити ни урадити”, нагласио је Вучић, преноси Танјуг

Поручио је да је будућност Србије и вредност и политика и основна вредност те политике, темељ ослонац око којег градимо, планирмо, око којег смо се окупили и ујединили, свесни да је све друго тапакање у месту или, још горе, повратак у ружну прошлост.

„У ту ружну прошлост се никада нећемо вратити. У њој су уништене фабрике, Србија и Врање без перспективе, опљачкани и ојађени, тамо су само њихови инетереси, не народа, већ једне политичке групе, политичких пљачкаша, који нису отимали паре и затварали фабрике, нису само уништавали земљу, већ су одузимали оно најважније - време и будућност”, рекао је Вучић.

Подсетио је да на речи да није важно колико те пута оборе, већ колико пута умеш да устанеш и кренше даље и поручио да је Србија кренула, усправна и поносна, тамо где јој је и место - у будућност коју сама гради и и у којој ће у Врању, Владичином Хану, Нишу, Сурдулици, Лесковцу, Митровици, Крагујевцу, Краљеву и свим другим местима живети живот достојан живљења, рекао је Вучић

Он је истакао да је све што је до сада урађено посвећено управо таквом животу у којем нема места за обећања и празне приче.

„Када се у ове станове уселе припадници снага безбедности, најпре у 186, када обезбедимо станове за младе, оне који се баве науком, да буду свој на своме, када имају где да раде, онда ћемо моћи да кажемо да смо завршили оно што смо започели и да ова земља има будућност”, навео је председник.

Додао је и да је све друго „масна лажа” која Србију враћа у прошлост, али се, тврди, то не може десити.

„Идемо напред, идемо у сутра и градимо земљу своје деце. Идемо право у будућност”, поручио је Вучић и захвалио радницима који ће вредно радити на изградњи станова.

 

Вучић и Брнабић истовремено означили почетак градње станова

ВРАЊЕ - НИШ - Градња јефтиних станова за припаднике снага безбедности почела је данас у Врању, а почетак изградње првих 186 станова означио је председник Србије Александар Вучић.

У Нишу је, истовремено, почела градња 190 станова, у присуству премијерке Ане Брнабић, тако да је започета изградња укупно 376 станова.

Почетку радова у Врању је присуствовала и потпредседница владе и министарка грађевине Зорана Михајловић, потпредседник владе и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић, амбасадор Турске у Србији Танжу Биглич.

У првој фази пројекта изградње станова за припаднике снага безбедности предвиђна је изградња укупно 8.022 станова у Врању, Нишу, Краљеву, Крагујевцу, Новом Саду, Сремској Митровици и Београду.

Вредност изградње станова у Врању је 746,7 милиона динара, а у Нишу 799,2 милиона динара.

Уговор са извођачем радова, конзорцијумом фирми „Ташјапи” и „Миленијум” потписан је 19. децембра 2018, а рок за извођење радова је годину дана.

Одлука у којим градовима ће се градити станови за припаднике снага безбедности донета је на основу анкете којом су били обухваћени сви заинтересовани припадници сектора безбедности: Министарства одбране, Војске Србије, Министарства унутрашњих послова, Безбедносно-информативне агенције и Министарства правде - Управе за извршење кривичних санкција.

Влада је, иначе, у новембру донела одлуку о оснивању седам предузећа која ће се бавити изградњом станова за припаднике снага безбедности.

Основана су предузећа „Авала” из Београда, „Ибар” из Краљева, „Пчиња” из Врања, „Тиса” и „Дунав из Новог Сада, „Лепеница” из Крагујевца и „Сава” из Сремске Митровица. За градњу је планирано седам градова: Београд, Нови Сад, Ниш, Врање, Краљево, Крагујевац и Сремске Митровица. Предвиђено је да станови буду површине између 32 и 92 квадрата, преноси Танјуг.

Скупштина Србије усвојила је 25. маја „лекс специјалис” који омогућава изградњу станова за припаднике војске, полиције и служби безбедности по субвенционисаним ценама, не већим од 500 евра по квадратном метру.

 

Вучић: Ако им је Савет безбедности шарада, шта онда траже ту?

ВРАЊЕ - Председник Александар Вучић поручио је данас да без разговора нема решења косовског питања, али је истакао да је Србија довољно јака да и без договора настави изградњу боље будућности.

Вучић је новинарима у Врању, упитан да прокоментарише синоћну седницу СБ УН на којој је било речи о КиМ, а коју је амбасадорка Косова у САД назвала „шарадом”, рекао да више не зна шта представници Косова желе ни од Београда, ни од света.

„Мислим да је питање руског амбасадора - шта траже ту ако им је седница шарада, било логично. Мени није неозбиљно и шарада када идем у Брисел, УН, јер је улог велики. А улог је мир и безбедност, који људи узимају здраво за готово, будући да само једна искра може да запали регион”, рекао је Вучић.

Вучић је рекао да Приштина стално мења изјаве и поруке, за разлику од њега који, каже, своје изјаве не мења, јер зна за шта се Београд бори.

„Од њих на дневном нивоу имамо више различитих изјава, да ли треба да гледам у пасуљ или у небо да видим шта хоће”, рекао је Вучић.

Истакао је, међутим, да без договора и разговора нема решења.

„Ми не знамо шта они хоће, шта хоће од нас, од света... Ми водимо рационалну, озбиљну и одговорну политику, политику мира и постепених корака, приближавања до компромиса. Ако то неко не жели, довољно смо јаки да и без договора наставимо изградњу боље будућности за наш народ и грађане”, рекао је Вучић, преноси Танјуг.

 

Следи изградња станова у Крагујевцу и Краљеву

ВРАЊЕ - Председник Србије Александар Вучић каже да ће изградња станова ускоро кренути у Крагујевцу и Краљеву, наводећи да ће таква инвестиција значити за развој српске економије и даље повећавање БДП-а.

„У Врању ће се наставити са изградњом, идемо убрзо и на Краљево и Крагујевац. У свим градовима ћемо, верујем, у току ове године започети изградњу”, рекао је Вучић новинарима и појаснио да се за реализацију овог пројекта нису јавиле компаније које очекују велики профит, већ им је он, додаје, важан за референцу, јер препознају да ће се у Србији у будућности још градити.

Он је додао да Србија од њих очекује нижу цену градње, како би и коначна цена за оне који купују станове, уз субвенције државе била још нижа.

Како каже, 400 евра по квадрату на 30 година, значи да ће рата бити мања око 70 евра за 60 квадрата што је веома повољно.

„То је заиста веома повољно и свако ко је запослен у војсци и полицији може да издвоји, а да му то додатно не оптерећује буџет. На тај начин се држава одужила на одређени начин, јер то су припадници полиције, БИА, војске који раде најтежи посао и који увек морају да буду спремни и да своје животе ризикују”, рекао је Вучић.

Наводи да је разговарао са супругама и мајкама погинулих бораца.

„И они ће добити своје станове. Хоћемо да покажемо да те људе нисмо заборавили. Хоћемо да из њихових породица запослимо нове људе у нашу полицију и војску зато што знамо да ће они увек бити уз своју земљу и да ће да штите своју Србију, да ће да је бране када јој је најтеже”, рекао је Вучић, преноси Танјуг.


Коментари11
32c21
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.

Slobodan Ratković
Ako Vučićev Šešelj tvrdi da je Vučić pročitao svu literaturu koja se odnosi na manipulacije s javnošću,čemu se onda nadati,osim propasti koja se svakodnevno primjećuje u svim segmentima života u Srbiji?Stopa mortaliteta raste i najvca je u Evropi,oboljenja od raznih oblika kancera strašna i masivna,standard ljudi očajan,laži vladaju eterom,kriminal raste poput tsunamija,odliv ljudi i novostvorenih vrijednosti na zapad iz godine u godinu sve veći,prirodni i drugi resursi otudjeni od naroda i Srbije,zdravi privredbi i poljoprivredni kapaciteti dovedeni do kraha i rasprodani lopovima,Kosovo i Metohija prodati seperatistima,Evropa i njene vrijednosti sve udaljeniji od Srbije,Srbija izgubila samostalnost i suverenitet,narod mirno protestuje,temperatura raste,a Vučić,kao da se ništa ne dešava nastavlja da manipuliše s narodom i da sve bržim tempom Srbiju gura u propast.Srbija bez Kosova i Metohije nije Srbija,nego nedodjija.S.R.
Slavke
Bitno da je zaboravio obecanje koje je dao za 22.000 porodica koje imaju kredite u CHF i isto zaboravio u rekordnom roku. Svi su zaboravili na njih i pusteni su "niz vodu" dok je u svim drugim drzava problem resen... Samo u Srbiji banke ostaju lopovi i pljackasi a drzava saucesnik...
Саша Јовановић
"...„И они ће добити своје станове. Хоћемо да покажемо да те људе нисмо заборавили. Хоћемо да из њихових породица запослимо нове људе у нашу полицију и војску зато што знамо да ће они увек бити уз своју земљу и да ће да штите своју Србију, да ће да је бране када јој је најтеже”, рекао је Вучић, преноси Танјуг..." Да ли ће је бранити сада, кад јој је најтеже, пред разграничење? Не видим шта је теже по неку земљу него када је распарчавају?!
Vesna
Da Vučiću, gradimo budućnost sa platom od 250 eura u GEOX-u Vranje (!). Prije par godina pohvalio se privrednicima u Veneciji kako je radnike u GEOX-u Vranje uverio kako je plata od 250 eura dobra plata, i nemaju razloga da se bune (!). Približno toliko košta par dobrih cipela u GEOX trgovini u Trstu (!).
Jovan
Posle nekoliko najava da će gradnja zgrada za vojsku, policiju i službenike bezbednosti početi na proleće, ministarka Zorana Mihajlović je na Skupštini najavila da se krajem avgusta očekuje početak izgradnje u Nišu i Vranju. Izvor Juzne vesti 16. 5. 2018. Vucic u Vranju polozio kamen temeljac za izgradnju stanova za pripadnike službi bezbednosti. Izvor Beta 08.2. 2019.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Почетна /

Пријавите се на нашу маилинг листу

* Обавезна поља