недеља, 20.10.2019. ✝ Верски календар € Курсна листа
Последња измена 22:05

Вучић: Нећемо дозволити никоме да нападне наш народ

Ове године озбиљно повећање плата лекарима и сестрама
петак, 22.02.2019. у 09:13
Александар Вучић посетио Дом здравља „Др Никола Џамић" у Врњачкој Бањи (фото Председништво Србије)

ВРЊАЧКА БАЊА - Председник Србије Александар Вучић рекао је данас у Врњачкој бањи да сваког дана на КиМ српском народу прете, а порука Србије је да ће чувати мир и стабилност, али да то нико не треба да схвати као знак слабости јер Београд неће дозволити никоме, па ни Приштини, да нападне наш народ.

Вучић је, обраћајући се грађанима на Променади у Врњачкој бањи на почетку обиласка Рашког округа, казао да нема никакву бојазан што се тиче економије Србије, али да га брине политичка ситуација у региону.

„Имамо у Приштини људе који се понашају неодговорно, нису испунили што пише у Бриселском споразуму. Једину обавезу Заједницу српских општина, а после тога увели су таксе од 100 одсто на српску робу желећи да униште српски народ на КиМ, да га протерају са својих вековних огњишта, али и да нанесу економску штету Србији. Ми ту штету можемо да истрпимо, али нећемо одустати од националних и државних интереса”, нагласио је он.

Вучић је рекао да се Србија нимало не јуначи, као неки раније који су се јуначили а онда бежали главом без обзира.

Истиче, међутим, да ће, ако будемо сачували мир и стабилност, бити могућа још већа улагања у Врњачку бању, да плате и пензије још брже расту.

„Сваког дана нам прете уједињавањем Косовске Митровице, наша порука је јасна - чуваћемо мир и стабилност, немојте да помислите да је то знак слабости, нећемо дозволити ни вама ни било ком другом да нападнете наш народ”, порука је Вучића.

Говорећи о Врњачкој бањи Вучић је подсетио да је држава претходних година много новца уложила у ову општину.

„Данас Врњачка бања дивно изгледа, све више је хотела, туристички капацитети су лепши и бољи. Врњачка бања данас буквално изгледа лепше од Баден Бадена, и многих европских бања”, рекао је он обећавши да ће држава уложити још много новца у Врњачку бању.

Међутим, указао је да је једна лоша вест која долази из Врњачке бање то да имамо све мање деце која се рађају у тој општини. „Што је стандард виши овде, директно пропорционално опада наталитет. Потребно нам је више деце”, упозорава је Вучић.

Додао је да држава улаже у повећање наталитета све више и поновио да нема опстанка наше нације ако не променимо тај тренд. „Без тога наш народ и земља неће имати будућност”, нагласио је Вучић. Рекао је да ће животни стандард грађана бити све већи и да ћемо имати све веће плате и пензије из године у годину, јер је држава успела да стабилизује јавне финансије.

„Успели смо земљу да стабилизујемо сасвим, да направимо добре темеље, да плате и пензије могу да расту, да не угрожавамо јавни дуг, који смањујемо и наставићемо да га смањујемо и ове године. Хоћу да наша деца не морају да плаћају наше дугове и неспособност, да могу да живе овде а не у иностранства, а неке из иностранства да вратимо”, објаснио је Вучић.

Истакао је да све то не би било могуће без подршке грађана који су веровали онима који нису само обећавали, већ радили.

„Хвала што сте веровали раду, марљивости, тешким мерама и посвећености. Само због вас је Србија на добром путу”, захвалио се грађанима. Вучић је на Променади обишао и штандове са рукотворинама Удружења „Златне нити”, а претходно је посетио Дом здравља, преноси Танјуг.

Вучић обишао погон фабрике кревета „Моја соба” у Краљеву

КРАЉЕВО - Председник Александар Вучић обишао је данас, у оквиру посете Рашком округу, производни погон фабрике кревета и душека „Моја соба” у Краљеву. Председник је током посете погону, разговарао са управом и радницима фабрике.

Директор фабрике Бранко Петровић рекао је за Танјуг да је та фабрика 2012. године имала четири запослена, а данас их има 119 и извози 95 одсто производа, односно око 2.000 кревета месечно.

Производи се не извозе само у земље региона, већ и у земље ЕУ - попут Немачке, Холандије, Белгије... Фабрика је прошле године забележила раст од 150 одсто, рекао је Петровић.

Градоначелник Краљева Предраг Терзић, који је са Петровићем сачекао председника, рекао је да је „Моја соба” пример фабрике која је остварила изузетан напредак за само шест година. „'Моја соба' је фабрика коју ниједан радник никада није напустио”, додао је Терзић за Танјуг.

Претходно, председник је посетио Врњачку бању, где је обишао Дом здравља и обратио се грађанима на Променади, уз поруку да...

Предвиђено је да Вучић данас посети и Богутовачку бању, где ће обићи Етно село „Богут”, а затим Рашку, где ће у касарни „Стефан Немања” разговарати са Србима са Косова и Метохије, а затим свечано отворити фабрике Луш Протецт д.о.о.

Из Рашке Вучић одлази у Тутин, где је предвиђено да обиђе обновљене Техничку школу и Гимназију, као и да се састане са локалним привредницима и представницима локалне самоуправе.

У Краљеву, где стиже из Тутина, Вучић ће присуствовати потписивању Уговора о одређивању аеродрома „Морава” за цивилни и војни саобраћај. За 17 сати предвиђено је обраћање председника Србије Александра Вучића и премијерке Ане Брнабић у краљевачком СЦ „Ибар”, преноси Танјуг.

Ове године озбиљно повећање плата лекарима и сестрама

ВРЊАЧКА БАЊА - Председник Александар Вучић наставио је данас кампању „Будућност Србије” обиласком Рашког округа, а прва тачка је Врњачка Бања, у којој је посетио Дом здравља „Др Никола Џамић”.

Вучић је обећао медицинским сестрама и лекарима да ће плате ове године бити знатно увећане.

„Полако, вас сестре и лекаре мотивишемо да останете у Србији, да будете нешто задовољнији”, рекао председник, захваливши запосленима на дочеку и фотографисао се с њима.

Њега су, испред Дома здравља, дочекали министар здравља Златибор Лончар, начелник Рашког округа Небојша Симовић, председник општине Врњачка Бања Бобан Ђуровић, директорка Весна Малићанин и запослени у тој установи, као и грађани који су, као и у другим местима, искористили прилику да председнику изнесу своје проблеме.

Један од мештана Врњачке Бање пожалио се да нема здравствену књижицу, јер му фирма у којој је радио осам година није уплаћивала радни стаж, а председник општине Бобан Ђуровић је обећао да ће тај проблем бити решен.

Током обиласка, Малићанинова је Вучићу предочила шта је прошле године урађено у Дому здравља у првој фази реконструкције, за коју је владина Канцеларија за управљање јавним улагањима издвојила 105 милиона динара.

Она је навела да су обновљени кров и фасада на згради, урађени водоводна и канализациона мрежа и замењене плочице у тоалетима.

Нагласила је да 40 година ништа није рађено у тој здравственој установи и најавила другу фазу радова у овој години, за које ће Канцеларија издвојити 128 милиона динара.

Како је предвиђено програмом, Вучић ће у Врњачкој Бањи обићи и штандове с рукотворинама удружења „Златне нити”.

Из Врњачке Бање Вучић одлази у Краљево, где ће посетити производни погон фабрике кревета „Моја соба”.

Следи Богутовачка бања и обилазак Етно села „Богут”, а затим Рашка, где ће Вучић у касарни „Стефан Немања” разговарати са Србима са Косова и Метохије, а затим свечано отворити фабрике „Луш Протецт” д.о.о.


(Фото Танјуг/Раде Прелић)

Из Рашке Вучић одлази у Тутин, где је предвиђено да обиђе обновљене Техничку школу и Гимназију, као и да се састане са локалним привредницима и представницима локалне самоуправе.

У Краљеву, где стиже из Тутина, Вучић ће присуствовати потписивању Уговора о одређивању аеродрома „Морава” за цивилни и војни саобраћај.

За 17 сати предвиђено је обраћање председника Србије Александра Вучића и премијерке Ане Брнабић у краљевачком СЦ „Ибар”.

Вучић је кампању „Будућност Србије” почео обиласком Пчињског округа пре две недеље, а у међувремену је посетио и Јужнобанатски и Мачвански округ.

Циљ је да грађанима представи шта је до сада све урађено и који су даљи планови, али и да чује који су њихови највећи проблеми, преноси Танјуг.

До 50 одсто помоћи привредницима за веће капацитете

КРАЉЕВО - Председник Србије Александар Вучић је изјавио данас током обиласка производног погона фабрике кревета „Моја соба” у Краљеву да држава може да помогне српским привредницима, и то до 50 одсто инвестиције, и нагласио да су породичне фирме будућност српске привреде.

„Данас наша подршка српским привредницима у одређеним условима може да иде и до 50 одсто инвестиције. Имамо новца и помоћи ћемо на све начине, јер је циљ да наше компаније напредују драматично, да могу да имају веће профите, троше више и да могу да запошљвају”, рекао је Вучић.

Он је нагласио да ће држава помоћи свако проширење капацитета и додао да се држави више исплати да улаже у то, него у потрошњу или било шта друго.

„Овакве (породичне) компаније су будућност Србије”, поручио је Вучић.

Каже да је фабрика „Моја соба” породично предузеће у којем раде три генерације.

„То су скромни људи који раде и гурају фабрику напред. Деца власника, дечаци, су ми обећали ће и они радити ту и бити четврта генерација”.

Председник Србије истиче да та фабрика може све да прода у Немачкој, Белгији и другим земљама западне Европе.

„Немачка све прогута када имате добар производ и шта да понудите. То су производи средње и више класе. Сигуран сам да ће ова фабрика у будућности успети да оствари још боље резултате”, уверен је Вучић.

На питање новинара када ће бити отворене нове фабрике у Краљеву, Вучић је додао да ће се Краљевчани могу да очекују нова запошљавања од краја марта и почетка априла.

„Срећан сам да осим страних компанија могу да видим српске породице које праве посао. Које умеју да раде и где су сви људи насмејани. Боље да често долазим у овакве фабрике, јер се орасположим”, навео је Вучић.

„Онда сам и ја мањи мргуд”, нашалио се он.

Вучић је у разговору са 11-годишњим сином власника сазнао и да је његова жеља да, када одрасте, буде председник Србије.

„Не сумњам да ће тако бити,а ли ако му то не успе, заједно са братом наследиће своје родитеље у породичној фабрици”, рекао је Вучић, преноси Танјуг.

Вучић у Рашкој: Нова радна места, боља вода, путеви...

РАШКА - Председник Александар Вучић сусрео се у Рашки, где се данас отвара фабрика Лус с Протект, са грађанима који су га дочекали, упркос лошем времену.

Вучић, који је у Рашкој у оквиру кампање Будућност Србије, захвалио је на подршци коју му, како је рекао, пружају све време и истакао да је отварање фабрике, у којој ће бити запослено више стотина људи у наредним годинама, веома важна ствар за Рашку.

Рекао је да је у плану да се доведе још један инвеститор у то место, а пренео је грађанима да су му локалне власти тражиле помоћ по питању пречишћавања отпадних вода са Копаоника, што би, каже, значило за здравље људи који овде живе, али и за туристичку понуду.

Он је истакао да је потребно да се много више ради на путевима у том делу Србије.

Поново је указао на проблем ниске стопе наталитета и поручио да је важно да имамо више деце.

„Нећемо постојати као народ ако не будемо имали више деце”, рекао је. Вучић и додао да не буде ли Србија имала више деце, попут малишана који су дошли са родитељима, неће имати ни будућност.

Каже да ће гледати поново да дође у Рашку и да сваки пут обезбеди нешто ново за те људе.

Вучића је, иначе, на уласку у фабрику зауставио један мештанин, Душко Кузмановић, из села Жижовац, и рекао да је људима у том крају потребан мост, који би спајао његово са селом Бојанићи, у општини Краљево.

Има све, има документација, и грађевинска дозвола, рекао је Кзмановић, али радови не почињу, па мештани прелазе преко непоузданог висећег моста.

Вучић му је рекао да ће радити на томе да се проблем реши.

Лус с Протецт, за производњу радне заштитне опреме, опреме за војску и полицију, корпоративних униформи, као и лаке конфекције, тренутно запошљава 120 радника, а план је да у наредна три месеца буде запослено још 100 људи, да их у нередне три године буде 550, а у наредних пет - 750 запослених.

Председник је пренео грађанима Рашке и да га брине ситуација око КиМ, неодговорност Албанаца.

„Чини ми се да су им главе усијане, али ми немамо куд, свој народ морамо да чувамо и штитимо. Уз вашу подршку, у економском смислу, успећемо да напредујемо овде и да већи број људи сачувамо на огњиштима”, поручио је председник.

У фабрици, која ће део производа пласирати и на страним тржиштима, кажу да је до сада уложено два милиона евра, а планирано је да улагања у наредне три године достигну пет милиона.

Фабрика је отворена без новчаних подстицаја државе Србије, преноси Танјуг.

Наставићу да јачам Србију

РАШКА - Председник Србије Александар Вучић рекао је да потпуно разуме зашто је сада највећи непријатељ косовским Албанцима - зато што на њихове ирационалне поруке одговара рационалним порукама, а на поруке сукоба - порукама мира и стабилности.

„Обезбедили смо већи углед за земљу у свету, а ја сам се нашао на црној листи албанских политичара. Не помињу више ни Милошевића, ни било кога другог, једини непријатељ им је, како каже Кадри Весељи, Александар Вучић. Разумем и зашто - јер на њихове ирационалне поруке одговарам рационално, а на њихове поруке сукоба порукам мира и стабилности. И наставићу да тако одговарам”, каже Вучић.

„А, наставићу и да јачам Србију, а не да је слабим, као што је био случај у прошлом периоду”, истиче Вучић.

Упитан у Рашкој зашто је њему, кога критикују због Косова, остављен „врућ кромпир” у рукама, кад је још Зоран Ђинђић пре толико година говорио да Косово „клизи у независност”, Вучић каже да се не треба секирати због небулозних коментара и бесмислених тврдњи појединих људи који немају никакву одговорност.

„Наш посао је да будемо одговорни, да народу говоримо инстину, да се боримо за интересе и то људи умеју да препознају. Кад сте њих могли да видите, као што сте нас видели, да у Минхену бране интересе земље на великој сцени међу светским званичницима?”, упитао је он, преноси Танјуг.

Вућићу дрес КК „Тутин”

Тутин - Председник Србије Александар Вучић добио је данас дрес кошаркашког клуба „Тутин”, чији играчи су ђаци Техничке школе и Гимназије у Тутину, које је данас обишао, а он је заузврат прихватио кошаркашку лопту од једног од момака и извео „финту”. „Срећан што има оволико деце, у овај објекат смо уложили 100.000 евра”, рекао је Вучић наставницима и ученицима две средње школе.

„Моје је да вам кажем да знам да нисам нарочито популаран овде, али и да вас замолим да гледате шта ко ради, а не само да слушате шта ко говори”, рекао им је председник и најавио да ће поново доћи у Тутин, за годину дана, да види шта је урађено.

„Желим да Тутин има много деце, да останете на својим огњиштима, да чувате Тутин, јер то је и наш и ваш интерес”, каже он. У пролазу је и новинарима поновио да му је важно да уради нешто за Тутин, да га људи саслушају.

„Знам да нисам много популаран, али ми је важно да људи овде знају да је за нас ово место једнако као и свако друго”, рекао је Вучић, преноси Танјуг..

 

 

 


Коментари10
9a091
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.

Matan Lekučić
Tako je. Niko ne sme da nas bije, samo Srbska milicija i niko drugi, dabome.
nikola andric
''Srpska imovina u Hrvatskoj i na Kosovu '' pretpostavlja ''srpski narod'' u Hrvatskoj i na Kosovu. ''Imovina ne visi u vazduhu'' mada je drukcije pravne prirode nego ''poglavnik zamislja'' . Imovinsko pravo ne poznaje stranu imovinu u Srbiji posto samo poznaje fizicka i pravna lica u okviru nacionalnog zakonodavstva. U Srbiji dakle ne postoje nemacke, francuske, italijanske , itd. ''imovine''. Svako strano fizicko ili pravno lice u Srbiji je srpsko lice posto za svako lice vaze srpski pravni propisi. Za Hrvatsku i Kosovo vaze isti evropski kriterijumi kao uslov clanstva. Dakle drzava Srbija nema veze sa imovinom fiizickih i pravnih lica u Hrvatskoj i na Kosovu po istim kriterijumima. Javno i privatno pravo imaju razlicite pravne osnove. Za imovinsko pravne konflikte nije nadlezan Brisel nego evropski sud . Polticari koji nemaju pojma o evropskim a i sopstvenim institucijama pretendiraju nadleznost o stvarima o kojima nemaju pojma. Tako je to kad se amateri biraju na izborima
pravda i zakon
A šta je sa lekarima i sestrama penzionerima i ostalim penzionerima koji su pošteno zaradili penzije. Valjda i njima treba povećavati penzije koje su i ovako male.
padre
A šta sa onima, koji to rade bez dozvole!
Simče
Obećanje - ludom radovanje. Medicinske sestre za taj posao koji rade ne bi smele imati manje od 700 eur NETO mesečne plate, sve ispod toga je ponižavajuće. A slična je stvar i s nekim drugim strukama. Zdravstvo i prosveta su stubovi društva, a zaposleni u te dve oblasti imaju nepodnošljivo niske plate. (izuzimam direktore i ostale rukovodeće pozicije, partijska mesta)Kad u Srbiji osvane dan da medicinska sestra ima 700 eur NETO mesečnu platu tada ćemo poverovati da se nešto promenilo na bolje. A do tada... sve prazne priče padaju u vodu.
Yugocinik
@Simce......pobogu covece, pa budite realni. To je jednostavno nemoguce u ovoj maloj i ekonomski zaostaloj ex-yu drzavici. Mada vidite ovako. Kad' malo bolje razmislim, mozda je i moguce da nase sestre imaju 700 eura neto plate, al' ima tu onda jedan problem jer ni po domovima zdravlja ni po bolnicama ne bi tada, za nas socijalne osiguranike, bilo nicega. Ni gaze ni flastera, a kamoli inekcija, lekova, skenera i operacija. Dakle dilema je veoma jednostavna. Ili ce nam medicinari stalno bezati "preko grane", a mi osiguranici imati nekakvu, kakavu-takvu traljavu zdravstvenu uslugu, ili cemo medicinarima dati vece plate i oni onda nece ici "preko grane", al' zato necemo imati nikakvu zdravstvenu zastitu iako istu moramo da placamo, hteli-ne hteli. Mnogo smo jadni!
Препоручујем 4

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Почетна /

Пријавите се на нашу маилинг листу

* Обавезна поља