среда, 21.08.2019. ✝ Верски календар € Курсна листа
Последња измена 14:34

Венецуелански кулинарски специјалитети

Аутор: А. К.уторак, 12.03.2019. у 08:58
Хосе Антонио у Културном центру „Град” (Фото: И. Милутиновић)

Легенда каже да су људи створени од кукуруза и због тога му велику пажњу поклањају у Венецуели. Њихове погачице или мали хлепчићи од кукурузног брашна зову се арепа. Спремао се на „Деликатесном понедељку” у Културном центру „Град”.

Хлеб се пунио џемом, сиром, пасуљем и разним другим надевима. За шпоретом је био Хосе Антонио из Венецуеле, директор „Пејперформансиза”, јединствене иницијативе која за своје емисије користи рециклиране новине. По професији новинар, био је и радник на штулама, мађионичар, аниматор, а његова енергија усмерена је на луткарство и визуелно позориште.

У нашој земљи изводио је представе и држао  радионице.

„Свиђа ми се менталитет српског народа. Овде налазим инспирацију за уметничко стваралаштво, а радо откривам и своја кулинарска искуства”, рекао је Хосе Антонио.


Коментари0
c0d2b
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Почетна /
ТВ ревија

Пријавите се на нашу маилинг листу

* Обавезна поља