среда, 23.10.2019. ✝ Верски календар € Курсна листа
Последња измена 11:50

Насиљу је дошао крај, ко крши закон одговараће

недеља, 17.03.2019. у 12:10
(Фото Танјуг)

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас, поводом синоћног упада демонстраната и лидера Савеза за Србију (СЗС) у РТС, да ће све врсте протеста бити дозвољене, али да је насиљу дошао крај и да ће сви који у насиљу учествују бити процесуирани, јер је Србија демократска и уређена држава.

„Држава Србија неће дозволити да насиљем угрожавате било кога. Ако мисле да силеџијством, нападима на људе, физичким нападима остваре политичке резултате,  грдно се варају”, поручио је Вучић на ванредној конференцији за новинаре у Председништву Србије, преноси Танјуг.

Вучић је истакао да Србија може да се поноси са 200 фабрика, погона и важних привредних објеката који су отворени за последњих пет година.

„Тиме се и ја и Србија поносимо, то су резултати, све оно што нису други урадили”, рекао је Вучић.

„Фашиста Обрадовић и тајкуни Јеремић и Ђилас су нервозни и желе да се врате на власт да би поново пљачкали”, истакао је Вучић.

Он каже да је разлог њихове нервозе то што се све мање грађана окупља, а синоћ их је „у пику” било „у главу 1.504”, а на крају значајно мање.

Он је рекао да се њих не плаши и да је спреман да се и даље бори за Србију.

„Ја се борим за Србију, не плашим се њих, тајкуни хоће поново на власт, јер се плаше и јер су опљачкали целу Србију”, поручио је председник.

Он је додао и да је синоћ главна вест у Приштини била да је Ђилас претучен.

„А само он је тукао људе, нико га пипнуо није”, напоменуо је Вучић.

„Немам проблем да говорим јавно, људи у Србији могу да виде колико су Ђилас и Јеремић опљачкали, а Обрадовић је обичан ситан фашиста и насилник”, навео је он.

Вучић је поручио да су наишли на тврд орах и некога ко се ничега не плаши.

„Мета им је тај који их се не плаши да им у лице каже ста су опљачкали, мета сам ја јер спроводим националну консолидацију Србије”, поручио је Вучић.

Замолио је пристојне људе да не учествују у насиљу, јер, како је истакао, сви који су учествовали у насиљу, за насиље ће и одговарати.

Он је рекао и да је поносан на понашање полиције која није допринели да се лоша слика Србије пошаље у свет.

„Фашисте Обрадовића и тајкуне мирно су изнели, склонили и све њихове батинаше, и овог са тестером. Ја мислим да је важно да људи у Србији знају шта се дешава”, рекао је он, додавши да никада неће дозволити да насилна мањина управља Србијом.

Вучић је позвао данас полицију да заштити новинаре и поручио новинарима да не брину.

„Шта год да се дешава и како год да се дешава Србија ће очувати своју стабилности и победити хулигане и насилнике и ту људи немају чега да се плаше и да брину. „Макар ја данас страдао, то ће се догодити, тако да не бринете и молим полицију само да заштити новинаре, ништа друго”, казао је Вучић, након што је са окупљеним новинарима поделио информацију да су демонстранти пробили ограде и да покушавају да уђу унутра.

Како је рекао, он се не плаши ничега, у Председништву нема полиције већ само његово обезбеђење.

„Као што видите, имам своје обезбеђење које чине Кобре, али њих је толико мало, да ови јунаци (напољу)..., али моје обезбеђење ни ја, нећемо да бежимо и нећемо да се склањамо”, поручио је Вучић.

Истакао је, такође, да је насиљу дошао крај и да ће сви који су синоћ учествовали у насиљу и који буду насилни одговарати пред законом.

Вучић је казао да ће власт дозволити све протесте, али никад оне који су насилни пошто је Србија правно уређена земља која ће умести на најбољи начин да одговори.

Са грађанима разговарам, са силеџијама не

Председник Александар Вучић поручио је данас да је увек спреман да разговара и да саслуша грађане, али да неће да разговара са силеџијама.

„Не желим да разговарам са фашистичким лидером какав је Бошко Обрадовић. Нећу ни сада када ми је можда живот угрожен. А, нимало се не плашим”, рекао је Вучић у обраћању јавности, пренео је Танјуг.

Он је нагласио да је већ говорио да је увек спреман да прими и саслуша грађане, те да у прилог томе иде и чињеница да је у девет округа обишао 42 општине, али да ће неће да разговара са фашистом Обрадовићем.

„Иако ћу морати, ако буде опет изабран у парламент. А, Ђилас и Јеремић, тајкуни, нису чак ни чланови парламента, па не видим законску одговорност у тим случајевима”, рекао је Вучић.

Поновио је да је увек спреман за разговор са грађанима, да чује шта мора да се поправи, од онога што је претходна власт оставила.

Он је навео да ће можда поново одвојити један дан за пријем грађана.

„Са њима могу увек да разговарам, али да силеџијама и насилницима нећу да разговарам и нећу да мењам ту одлуку. Као што нисам мењао ни одлуку о таксама под притиском света, као ни неке друге одлуке, нећу ни ово”, рекао је Вучић.

Част, образ и понос председника Србије су веома важни за достојанство грађана, подвукао је председник.

„Силеџијама да се удварам и додворавам? Они мени нешто да прилазе да се рукују са мном.. Нећу да се рукујем са тајкуном Ђиласом”, рекао је Вучић.

На питање да ли ће бити ванредних парламентарних избора, Вучић је рекао:

„Не мислим да смо данас даље од ванредних парламентарних избора него што смо били јуче”.

Западни амбасадори имају двоструке аршине

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да очекује подршку само свог народа и да га не занимају реакције западних амбасада.

Вучић је, на конференцији за штампу, упитан како је могуће да западни амбасадори нису осудили упад у РТС, а осудили су истог тренутка упад у македонску скупштину, рекао да је интересантно како имају двоструке аршине.

„Велики пријатељ тајкуна Ђиласа, македонски премијер Зоран Заев похвалио се како су осудили министра унутрашњих послова зато што није спречио грађане да упадну у скупштину. Могли бисмо и ми да размишљамо о одговорности Небојше Стефановића што је пустио да уђу фашиста Бошко Обрадовић и други у РТС. Међутим, рачунам да су Стефановић и полиција мислили да имају посла са одговорним људима и да им тако нешто неће пасти на памет”, рекао је он.

Указао је да очекује подршку свог народа, а западне амбасаде нека раде свој посао, у који неће да се меша.

Данас смо даље од ванредних парламентарних избора его што смо били јуче

Председник Србије Александра Вучић је изјавио да је Србија данас даље од ванредних парламентарних избора него што је била јуче.

На тај начин он је на конференцији на новинаре одговорио на питање хоће ли бити расписани ванредни парламентарни избори.

Вучић је, коментаришући протесте грађана у Србији, рекао да, као што не мења своје одлуке под притиском из света, тако их неће мењати ни под притиском оних који учествују у протестима, пренела је Бета.

Србија ће штитити свој народ на Косову

Председник Србије Александар Вучић, поводом 15. годишњице погрома над Србима на Косову и Метохији, поручио је да, ако Нато није у стању да заштити српски народ, то ће чинити Република Србија.

Вучић је, у обраћању јавности, рекао да се данас навршава 15 година од великог и страшног погрома које су косовско-метохијски Албанци, уз подршку дела међународне заједнице повели против српског народа.

Добио сам информацију да се народ на КиМ окупља, хоће да крену у Београд, да ме бране. Нема потребе да ме брани било ко. Фашистичко-тајкунска банда никад неће владати Србијом

„И то је резултирало рушењем и паљењем 35 цркава и манастира, 935 српских објеката, од којих 738 кућа, 10 јавних објеката, школа, пошта и домова здравља. Протерано 4.012 Срба из шест градова и девет села. Настрадало је 28 особа, а 994 је повређено. Међу њима 143 Срба и десетине припадника међународних снага. Избрисана су два села Слатина и Свињаре”, објаснио је он, пренео је Танјуг.

Вучић је казао да данас покушавају на различите начине да оправдају тај тешки злочин против нашег народа и изразио бојазан да се да ће, уколико међународна заједница не покаже више објективности, Албанци наставити са тим у будућности.

Указао је да је тада било 38.000 припадника Кфора и 8.000 Унмик полицајца.

Рекао је да се плаши, имајући у виду чињеницу да није формирана ЗСО, да нису остварене норме Бриселског споразума, да су увели таксе и донета платформа која није за, већ против дијалога.

„Што се тиче реакције Србије, она ће штитити свој народ на КиМ, чувати свој народ уколико они који морају да га чувају тај посао не обаве. Чини ми се да Нато није добро разумео своју улогу и да мора да разуме да је њихов посао у складу са Резолуцијом УН 1244 да на сваком месту на КиМ заштите наша народ”, нагласио је он.

Вучић је нагласио да шаље јасну поруку из Београда да је Србија спремна да разговара са њима и да сарађује, али да очекује и да реагују у сваком тренутку ако српски народ буде угрожен.

„Ако Нато не буде у стању да то проведе у дело, има ко ће моћи да заштити наш народ”, подвукао је он.

Вучић је казао да Србија жели да настави дијалог и разговоре, али да се плаши да је Приштина својом платформом и таксама, као и свиме другим, показала да га неће.

„Сматрамо да је постизање компромисног решења најбоље. Ако га неко неће и не жели, треба јасно и недвосмислено да каже. Србија ће увек бити спремна за разговоре и дијалог, али довољно чврста и одлучна да сачува свој народ, и виталне интересе”, нагласио је он.


Коментари7
dab5e
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.

Зорица Аврамовић
Упорно сам данас слала коментаре на срамне догађаје у Престоници. Узалуд!Бесна као рис, што су баш данашњи дан изабрали за своје бахаћење, простаклук и унижавање Србије, сама, дајем реч (нико ме звао није, а немам ни чланску), сам се запутила ка седишту СНС, да изразим подршку Србији и Вучићу. Села сам на клупу испред, а народ је почео да буја, као река... Тзв. опозиција нас је данас убола у сред срца, понизила, обрукала нашу земљу...Много су храбри, док их подржавају домаћи тајкуни и страни фактор. Није народ ни луд, ни блесав! Насилнике на суд! Шта они мисле, да је Србија Алајбегова слама?
milica
Koliko mi je poznato, fašizam kao ideologija nikada se nije primio u Srbiji i to zlo nije imalo uporište u našem narodu ali smo ga osetili na vlastitoj koži. Poznavajući definiciju tog pojma smatram da je neprihvatljivo bilo koga tako kvalifikovati jer to su ipak ozbiljne stvari. Ukoliko vlasti imaju druga saznanja dužni su da zabrane i sankcionišu nosioce tih pojava a nikako se ne sme zloupotrebljavati u političke svrhe. To isto važi i za "tajkune", o čemu već godinama slušamo a nijednog sudskog epiloga nije bilo.
Milanka Milosevic
Dragi Predsednice Srbije!! Ja vas molim da danas zaboravite kojoj stranci pripadate i smirite ovu losu situaciju! To vam je duznos kao predsednik sviju nas pa i opzicije!! Nemojte sipati ulje u vatru koja vec gori!! Nedozvolimo da se ulije mrznja u narodu! Podeljenos vec postoji ali dolazi i do eskalacije! To neko i jedva ceka i smeje nam se u lice!
Marin
Pa mislim da je ovdje očito zašto je došlo do nezadovoljstva prema vašoj nacionalnoj televiziji. Tu je RTS pokazao da mu nedostaje lukavosti. Kad uvedete jedan tako očit medijski bojkot na te proteste, onda dobivate ovo. Da je RTS samo malo više minuta poklonio protestantima, ne bi se ništa bitinije promijenilo oko inteziteta demonstracija, ali ne bi se dogodilo ovo. Klasična zamka u koju upadaju svi "državni" mediji kad su u pitanju demonstracije protiv vlasti.
Jovan
Ako cenzurisete ovaj citat namesto komentara, vi ste cenzurisali Martina Lutera Kinga. - "Istorija će zabeležiti da najveća tragedija ovog perioda društvene tranzicije nisu otrovne reči i nasilje zlih ljudi, već ćutanje i ravnodušnost dobrih ljudi. Naša generacija će se kajati ne samo zbog reči i dela dece tame već i zbog straha dece svetlosti. Onaj koji pasivno prihvata zlo je toliko umešan u njega kao i onaj koji ga čini. Onaj koji prihvata zlo bez protestvovanja, sarađuje sa zlom. Naši životi se završavaju onog dana kada zaćutimo o stvarima koje su važne”. (Martin Luter King.)
Slobodan Nikodijevic
Jovan, divan citat M.L.Kinga ali mislim da se nikako nemoze povezati sa vodjama i manipulatorima ovih "demonstracija"! Te vodje su bile na vlasti, Djilas,Jeremic i sta su uradili za Srbiju i narod? Jeremic nas je bacio u sake Brisela,a to je cista IZDAJA nasih interesa!! Djilas je PLJCKAO sto je mogao vise!! Obradovic je nacionalista koji ne kapira sta bi on na vlasti uradio Srbiji - nazalost, nema pojma o politiki danas!! Oni manipulisu mlade i naivan narod jer im je jedini cilj, FOTELJA i - dolari ili evri!!!! To nema veze sa M.Luterom Kingom!!!
Препоручујем 0
СВЕ СМО ОВО ВЕЋ ДОЖИВЕЛИ
Руководство ове државе треба и мора да нађе време да саслуша грађане и помогне им ако затраже помоћ руководства државе зато смо их бирали и поклањали своје поверење. О деструктивним елементима овог ове државе зна се ко треба да се позабави јер ти су плаћени зато од издвајања дела наших зарада и пензија да у миру радимо и проводимо свој живот. Не брину ти организатори протеста за народ већ организују и изазивају нереде плаћањем и лажним обећањима лаковерним учесницима како би се дочепали власти а мере и закон усвојене за проверу њиховог огромног богаства и крађа укинули.
Препоручујем 17

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Почетна /

Пријавите се на нашу маилинг листу

* Обавезна поља