уторак, 02.03.2021. ✝ Верски календар € Курсна листа
понедељак, 25.03.2019. у 19:04

Избори у јуну или идућег пролећа

Александар Вучић добио је једногласну подршку Председништва странке да не улази у разговоре са лидерима СзС Ђиласом, Јеремићем и Обрадовићем, а странка је знатно ближа одлуци о расписивању ванредних избора него пре
Председник Србије Александар Вучић (Фото Танјуг)

Избори ће бити или у јуну или на пролеће идуће године, рекао је председник СНС Александар Вучић, после седнице Председништва странке.

Избори неће бити на јесен, а сигурно је да смо им сада знатно ближе него пре, рекао је Вучић новинарима.

Председништво странке је једногласно било за ванредне изборе, са једним, његовим уздржаним гласом, пренео је Вучић и додао да је из те одлуке јасно да ли смо ближи ванредним изборима у јуну или редовним идућег пролећа.

Вучић је такође добио једногласну подршку Председништва странке да не улази у разговоре са лидерима СзС Ђиласом, Јеремићем и Обрадовићем.

СНС, како је пренео руководству странке, мора бити најодговорнија.

„Не смемо да уђемо у жрвањ политичког насиља, у који настоје да нас увуку политички противници с фашистом Бошком Обрадовићем на челу”, рекао је Вучић.

„Ниједан њихов захтев нећу да прихватим. Остаје да ме убију. Шта је треће решење? Нема треће варијанте”, рекао је Вучић.

„Овлашћен сам од стране Председништва СНС да разговарам са коалиционим партнерима о коалицијама И датуму одржавања избора, али И како И на који начин да припремимо планове И реализујемо их за будућност Србије”, истакао је Вучић.

Пристојна Србија неће насиље, истакао је Вучић, преноси Танјуг.

Вучић је најавио да ће са кампањом Будућност Србије бити у Новом Саду 12. априла, 19. априла биће у Београду, а после тога иде и у Чачак.

Насиље, поновио је, неће дозволити, а незабележено је у свету оно што фашиста Обрадовић и тајкуни Ђилас и Јеремић најављују, укључујући блокаде, онемогућавање градских функционера да иду на посао и слично.

СНС неће бити увучена у жрвањ лудила и насиља

Тражио сам од свих у СНС да не учествују и да не буду увучени у жрвањ лудила и насиља у који нас уводе поједини лидери бившег режима, предвођени фашистом Бошком Обрадовићем, пренео је вечерас лидер СНС Александар Вучић, после седнице Председништва странке.

Вучић је казао да се СНС снажно позиционирала на политичкој сцени Србије упркос тешкој ситуацији и у региону и у самој земљи и пренео да је од чланова Председништва затражио да позиција СНС мора да буде најодговорнија и најозбиљнија.

Додао је да су то сви прихватили.

„И да не смемо да уђемо у жрвањ лудила и насиља у који нас уводе поједини лидери бившег режима, предвођени фашистом Бошком Обрадовићем. Тај начин комуникације не смемо да прихватимо како не би ушли у спиралу насиља. Тражио сам од свих у СНС да у томе не учествују”.

Истакао је да скупови опозиције нису демократски, већ насилни и замолио људе који мисле другачије да не учествују у насиљу и да не чине противзаконите ствари.

Вучић је нагласио да грађани не треба да слушају ни фашисту Обрадовића, нити Ђиласа и Јеремића јер ће их само увући у проблеме.

Вучић је рекао и да је добио једногласну подршку Председништва странке за одлуку да са „фашистом Бошком Обрадовићем и његовим тајкунским помагачима Драганом Ђиласом и Вуком Јеремићем” не разговара.

„Не зато што се плашим разговора, већ зато што нема разговора са онима који најављују да ће некога да блокирају, да зауставе”, рекао је Вучић.

Како је приметио, они су насилничким понашањем довели дотле да се, након напада на новинарке Гоцу Узелац и Мару Драговић, док део политичког спектра ћути, поставља питање - шта је следеће.

Вучић је констатовао да су сада дошли на идеју да блокирају заменика градоначелника Горана Весића, да му не дају да изађе из куће или канцеларије, и упитао где је то неко радио у свету.

„То је најгори фашистички терор који може да постоји. Ко сте ви да некоме да то браните, да упадаш у институције и говориш шта ће и како да раде”, рекао је Вучић.

Председник је поновио да у Србији неће бити дозвољен фашизам.

Подсетио је да је он водио демонстрације, док је био у опозицији, а Борис Тадић био председник, али да тада нико није прескочио ограду, јер је срамота да се неко тако понаша.

„Неће грађани те фашистичке методе. Ми смо миром, на најприсебнији начин одговарали на провокације”, рекао је Вучић, преноси Танјуг.

Он је констатовао да лидери опозиције знају да неће никада имати народну подршку, али им се жури због „три тајкуна чији су интереси угрожени, због пресуда, оптужница и других ствари и зато што виде да у државној каси има новца, а желели би да је опљачкају, па не бирају средства”.

„Они су данас скочили на патријарха, као да је не знам шта рекао... Када црквени великодостојници мени држе опело, онда су добри, а када им патријарх очински каже да нешто у тој њиховој политици није добро, онда је издајник, овакав и онакав...”, казао је.

Председник је поручио да ће држава да реагује и неће да дозволи насиље и заустављање саобраћајница.

Моћи ће, каже, да зауставе саобраћајнице, таман онолико колико буде требало да их полиција похапси.

„Такво насиље и малтретирање људи неће бити дозвољено, као ни упад у институције”, подвукао је председник.

Најавио је да ове недеље наставља кампању „Будућност Србије”, посетом Средњебанатског округа, затим следе посете Браничевском и Јужнобачком округу, док ће кампања 19. априла бити у Београду.

„Верујем да ће то бити највећи скуп пристојне Србије у историји”, рекао је Вучић.

„Они нама говоре да се спремимо за насиље 13. априла, а ми нећемо насиље, само ћемо доћи да говоримо о нашем програму и идејама 19. априла. И људи ће моћи да виде како изгледа 10.000-15.000, а како стотине хиљада људи. Јер, пристојна Србија више неће да ћути”, рекао је Вучић.

Додао је да ће на скуп позвати родитеље са децом, јер насиља на том скупу неће бити.

„Верујем да ће људи у Србији желети да дају допринос напретку Србије у борби против фашизма, оличен пре свега у Обрадовићу, који прети малтретирањем људи”, рекао је Вучић.

„А, онда идем у Чачак. Ја немам никакав страх, моје радно место ће да буду и Ивањица, Лучани, Чачак...”, рекао је Вучић.

Вучић најавио унутарстраначке изборе у СНС-у од 1. септембра

Председник Србије Александар Вучић најавио је да 1. септембра крећу унутарстраначки избори у СНС, који ће бити окончани пре краја године.

„Хоћемо да видимо да људи који су добро радили, у интересу грађани, добију подршку, а да они који нису радили на такав начин ту подршку изгубе”, рекао је Вучић новинарима након седнице Председништва СНС.

Харадинај се додворава својим америчким газдама
Косовски премијер Рамуш Харадинај сменио је заменицу косовског министра правде Весну Микић да би се додворио својим америчким газдама, изјавио је данас председник Србије Александар Вучић.
„Он (Харадинај) то користи као прилику да се додвори својим америчким газдама, презире Србе и Српску листу, али воли ове своје приватне Србе које може да ангажује као своје телохранитеље, а то су они који учествују у протестима Један од пет милиона и подржавају их”, рекао је Вучић одговарајући на питање новинара.
Каже да Харадинај има укупно „пет приватних Срба у Грачаници” и да је једног преко његове жене увео у власт.
„Шта сте друго очекивали од Харадинаја, нисам ни мало изненађен тиме”, додао је Вучић, преноси Танјуг.
Дан након објаве на Фејсбуку заменице косовског министра правде Весне Микић да је НАТО починио геноцид над Србима, премијер Рамуш Харадинај донео је одлуку да је разреши дужности, уз тврдњу да су такве изјаве „говор мржње”.
Весна Микић је у недељу на свом профилу написала да је НАТО кампања против Савезне Републике Југославије уследила након деценије борбе против албанских терориста, као и да је НАТО извршио намерни геноцид.

Он је подвукао да су потребне промене у локалној инфраструктури, те да је СНС спремна да чује не само предлоге чланова странке, већ и „обичних” људи.

„Како бисмо нашли најбоље за будућност, оне који одлично раде подржали, а сменили оне који су радили лоше и чијим су радом грађани незадовољни”, рекао је Вучић, преноси Танјуг.

Он је додао да је на седници разговарало о неколико важних тема, да је он изнео извештај о томе докле се стигло у разговорима са Приштином, као и анализу политичке ситуације у регион, али и у нашој земљи.

Вучић је захвалио и премијерки Ани Брнабић што је дошла на седницу, иако није члан странке, јер је позвана због могућих одлука које се тичу и функционисања саме владе и како би могла да чује шта чланови странке мисле о раду државних органа.

О економији, ЕУ, региону...

Председник Србије и лидер СНС Александар Вучић пренео је новинарима да је руководство странке разговарало о више тема, од економије, преко региона, до протеста и питања избора.

Што се тиче економије, Вучић је рекао да су ту људи најнезадовољнији, али да не могу преко ноћи да постану богатији.

Вучић истиче да је држава успела уз тешке реформе и захваљујући напорном раду владе да постигне добре резултате и да је већина министара радила добро и вредно.

Каже да је чуо и примедбе на рачун појединих министара да су превише лежерни и да су се поједини „стопили са министарском фотељом, рачунају да им је заувек дата”.

Вучић је истакао да је 2018. остварен привредни раст од 4,4 одсто по чему смо били међу првих пет европских земаља, да је незапосленост спуштена са 26 одсто на мање од 12 одсто, као и да је смањен јавни дуг па је сада много мањи него што је икада био, преноси Танјуг.

Навео је да је разговарано и о европском путу за све у региону Западног Балкана и поручио да Србија у наредних месец дана мора да убрза реформе у области правосуђа и владавине права.

„Ту смо имали одређени напредак, али не довољно и тиме ће морати да се позабаве премијерка и министарка правде, како бисмо направили разлику између себе и неких других земаља у региону”.

Вучић каже да су на седници разговарали и о ситуацији у региону и да је постигнута сагласност да наша политика у региону мора да буде вођена не свађама и сукобима, већ толеранцијом и прећуткивањем и неодговарањем на све што није баш пријатно и није тачно.

„Боље стабилност чувати, него због рејтинга улазити у сукобе”, поручио је он.

Нема разговора с лидерима СзС – ближе изборима него пре

Председник СНС Александар Вучић добио је једногласну подршку Председништва странке да не улази у разговоре са лидерима СзС Ђиласом, Јеремићем и Обрадовићем, а странка је знатно ближа одлуци о расписивању ванредних избора него пре.

То је новинарима пренео председник странке Александар Вучић.

Коначна одлука о изборима није донета, јер је, како је објаснио, на гласању Председништво било за, са једним, његовим, уздржаним гласом.

Вучић је најавио да ће са кампањом Будућност Србије 19. априла доћи у Београд, а после тога иде и у Чачак.

Насиље неће дозволити, а незабележено је у свету оно што фашиста Обрадовић и тајкуни Ђилас и Јеремић најављују, укључујући блокаде, онемогућавање градских функционера да иду на посао и слично, преноси Танјуг.

Српска држава неће оставити свој народ на КиМ на цедилу

Лидер Српске напредне странке (СНС) Александар Вучић рекао је данас да је за ту партију од пресудног значаја да сачува животе и безбедност наших људи на Косову и Метохији.

Вучић је, на конференцији за штампу у седишту СНС, пренео да је најдуже, на седници Председништва СНС, разговарано о КиМ, преноси Танјуг.

Коментари15
39e95
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.

profesor
Нешто друго да питамо-да ли ће и намо осталим грађаним бити преузет кредит од стране државе, а не само за ове што су седели испред суда?
Aleksandar Mihailović
Neodgovorno je tvrditi da je neki narodni poslanik fašista, što znači da su i oni koji su ga izabrali fašisti. Poruka svetu je katastrofalna, posebno jer se fašisti zbog fašizma ne hapse. Zabrinutost za narod na KiM je cinična ako se ne preduzimaju mere za zaštitu i očuvanje Srbije. Naopako je da o izborima mimo Ustava odlučuju, u periodu pune samohvale, "zlatnog doba", "uspeha i neviđenih rezultata", neka stranka i njen predsednik, uz potrošnju na milione evra za agresivnu izbornu kampanju, opljačkanih od penzionera koje bi ponovo da prevare, koji u suštini znače da je situacija katastrofalna i da se želi blanko potpis naroda za izdaju države, podelu iste. Dokaz da se radi o smišljenoj prevarnoj propagandi je taj da se odbija bilo kakav razgovor sa nekim drugim, sve druge istine i mišljenja su "nepoželjni", čak i penzionera. Takva privatizacija države vodi u njenu propast. Ko ima obraza, pravo, morala i toliko drskosti da odlučuje u ime budućih pokolenja i svih građana Srbije?
Бранислав Станојловић
Да ли ће, као овде у Уједињеном Краљевству, право да се кандидују имати САМО дугогодишњи становници изборних јединица?
Maja Medić
Jedino važno u ovim izborima bi bilo da se konačno sprovede referendum da li narod želi da se pridružuje EU ili EAU. Time bi automatski bio rešen problem KiM . Svakome je jasno da je svim političarima cilj pridruživanje u EU jer njihovoj birokratiji teče med i mleko, ogromne plate i privilegije, dok se u EAU od političara zahteva posvećen rad i patriotizam bez privilegija.
Биџа из лијане
Прво промените изборни закон из пропорционалног у већински да би било какви избори имали смисла, и да се среде бирачки спискови, а не да се групе криминалаца их два-три града возе о трошку државе по Србији и гласају на свим локалним изборима.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

logo

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт politika.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта politika.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.

Пријавите се на нашу маилинг листу

* Обавезна поља