четвртак, 17.10.2019. ✝ Верски календар € Курсна листа
Последња измена 15:18

Какви су кадрови потребни за четрвту индустријску револуцију

уторак, 26.03.2019. у 14:15
(Фото НИС)

НИС је пету годину заредом са колегама поделио међународно искуство у области управљања људским ресурсима. То је била прилика да се више од 250 стручњака за људске ресурсе из земље и света окупи на једном месту и дискутује о изазовима развоја и мотивације запослених и новим трендовима пословања које доноси време четврте индустријске револуције. Један од главних закључака међународне конференције одржане у Београду у организацији компаније НИС Гаспром њефт је трансформација људских ресурса у људски капитал као један од кључних елемената одрживог развоја и дугорочног успеха бизниса.

Конференције које организује НИС, као један од највећих и најпожељнијих послодаваца у Србији, имају за циљ ширење ејч-ар заједнице и дељење инспиративних идеја и светских пракси. Тако је ове године НИС у футуристичком амбијенту окупио водеће регионалне стручњаке, бројне представнике бизниса и искусне консултанте из међународних компанија.

Циљ овог окупљања био је да се заједно „изгради дрво организационе структуре која ће подржати све промене” које иницира савремено пословање, „посади семе за развој способности запослених будућности“ и „искористи плодно тло за успех дигиталних процеса“ у корист запослених.

Присутнима су се обратили и Кирил Тјурдењев, генерални директор НИС-а, као и Алиса Евсина, ејч-ар директор НИС-а. Тјурдењев je указао да живимо у времену великих промена, када технологије утичу на све аспекте нашег живота.

„Данас у највећем броју случајева, новац није главни покретач за људе да се придруже некој организацији. То је сада заинтересованост за посао, флексибилност организације, могућност да се ради са интересантним људима. То је сада нешто што младе професионалце мотивише да се придруже некој компанији. Морате да задржите те младе и квалитетне људе у својој организацији да би дали добар резултат. То је задатак за ејч-ар менаџере – да знају потребе компаније, какви стручњаци су јој потребни сада, а какви у будућности, како привући и задржати ове људе, како их мотивисати”, нагласио је Тјурдењев.


Почетна /

Пријавите се на нашу маилинг листу

* Обавезна поља