петак, 30.10.2020. ✝ Верски календар € Курсна листа
уторак, 16.04.2019. у 17:01

Вучић: Тражиће пуно признање Косова, а да Србија не добије ништа

Председник СНС и Србије Александар Вучић поручио је да велики скуп који је заказан за 19. април у Београду, у оквиру кампање Будућност Србије, неће почети све док не буду могли сви да дођу и да ће бити пробијена свака блокада коју покуша да постави опозиција
(Фото Танјуг)

Председник Србије и СНС Александар Вучић рекао је да Србији следи изузетно тежак период, да ће се од ње тражити признање пуне независности Косова, без подела, на пуној и целовитој територоји независног Косова.

Како је рекао, разговараће са кинеским и руским председником у Пекингу, а потом иде у Берлин, где га очекују веома тешки састанци са лидерима Француске и Немачке.

„Тамо нас не чека ништа добро, одмах да знате и не очекујем ништа добро. Једино очекујем почетак захтева за нови формат, где би циљ требало да буде признање независности а да Србија не добије ништа...”, рекао је Вучић.

Тражиће да уђемо у разговоре а да Албанци не укину таксе.

„По цену - не по цену коју треба да плати Србија, него ја - нећу прихватити да наставимо ма какав разговор без укидања такси, ма какви притисци били”, поручио је Вучић.

Говорећи о захтевима и притисцима да Србија да призна независност Косова Вучић каже да не претерује.

„И још да будемо срећни ако не уведу посебан трибуал за Србе и не осуде нас за све сексуалне злочине почињене на Балкану. Ништа нисам претерао, чак сам ублажио”, рекао је Вучић.

У складу са тим, каже, притисци ће бити велики.

„Подржаваће и унутрашње елементе како би се смањивала снага српске државе и како би се до тог циља што лакше дошло”, рекао је Вучић.

Како каже, притисци ће бити никад већи.

Подсетио је да нема шта Албанци нису урадили против Срба и Србије - нису испунили Бриселски споразум, ни кључну тачку о формирању ЗСО, увели су таксе супротно свим међуанродним законима, донели платформу против разговора којом Србија мора да буде понижена, разорена и да призна Косово, увели војску супротнно чак свом уставу и ставу генарелног секретара НАТО, дозвољено им је то, шест месеци чекамо да повуку таксе, да их замоли међународна заједница, да се смилује и замоли своје чедо да их укине, преноси Танјуг.

„Ништа се није догодило, напротив. Последњих недеља они долазе у Београд и позивају ме на различите састанке на којима инсистирају да ми нешто урадимо да „одобровољимо” Албанце па да они укину таксе. И ви станете, не верујете, а онда почињу лажне приче о катастру и дипломама, којима су опет варали Србију без обзира на наше лоше преговарање”, каже он.

Када кажете - немогуће је без укиданај такси - они кажу - реците ви да нећете висе радити на блокирању признавања независности.

„Хајде да се договоримо, да они не раде на кампањи признавања, па нећемо ни ми повлачења признања - а не не, не може тако, нормално је да они траже признавање, а није нормално да ви тражите повлачење признавања..”, предочио је начин на који странци износе своје ставове у разговорима са њима.

Истиче и да је кад је говорио да имамо шансу да се изборимо за компромис и када је проглашаван за издајника и бацана анатема, - то је можда била и последња шанса да направимо стварни компромис.

„Данас нам компромис више нико и не нуди. Данас сматрају да су постигли договор у међународној заједници. Данас једино траже да признамо независност Косова и једино што ће нас да питају јесте да ли да кукуруз буде жут или мало жући...„, иронично је приметио.

„Говорим истину као што сам и тада говорио, иако је многима била болна. Изгледа да нико сем мене није желео неко решење, свима је одговарало да до решења не дође”, каже он.

Упитао је и како је могуће да у албанским медијима на Косову постоји само једна мета и једна тема.

„Па, ако сам издајник, зашто ме нападају сваки дан, што толико воле протесте у Београду и навијају за њих толико? Или им смета Вучић јер јер знао шта су шпски интереси и сада је важно само срушти Вучића?”, каже он.

Митинг неће почети док сви не стигну, пробићемо сваку блокаду

Председник СНС и Србије Александар Вучић поручио је да велики скуп који је заказан за 19. април у Београду, у оквиру кампање Будућност Србије, неће почети све док не буду могли сви да дођу и да ће бити пробијена свака блокада коју покуша да постави опозиција да би спречила људе да дођу у Београд.

„Ајд', пробајте да блокирате, па ћете да видите. Сваку блокаду ћемо да вам пробијемо, на сваком месту. Да видите, бандо фашистичка, да фашизам у Србији неће проћи”, поручио је Вучић, након чега је добио велики аплауз у Сава центру, преноси Танјуг.

Он је на тај начин одговорио на најаве из Савеза за Србију да није искључена блокада путева по Србији, како би присталице СНС биле спречене да дођу на скуп 19. априла.

Како је рекао, митинг у петак неће почети док сви који желе не буду могли да дођу.

„А, ићи ћемо у свако село, у свако место, где год се било који следбеник фашисте Обрадовића, тајкуна Ђиласа и Јеремића усуди да блокира људе и да им спречи кретање... Док не ослободимо те путеве, неће кренути митинг у Београду, макар два дана чекали, овде у Београду”, нагласио је Вучић.

Он је рекао да захтеви опозиције показују да они не желе ништа за народ, већ само за двојицу тајкуна, Ђиласа и Шолака.

Како је рекао, један захтев се односи на РЕМ, иако по закону то не може да се испуни, али и упитао коме од грађана то треба, односно констатовао да људе пре свега занимају плате, пензије, веће субвенције...

„Не, они то раде да би Ђилас и Шолак могли контролишу неке медије”, констатовао је Вучић.

Други захтев се, каже, односи на РТС, што би, опет, ишло њима у корист.

Трећи захтев је, додаје, у вези са изборним законима, које су, подсетио је, „сами донели док су били на власти, а данас им не ваљају”.

Вучић је рекао да су спремни да разговарају о томе, и да су им упутили позив за разговор у парламент, јер је скупштина једино место за то.

„Али, они онда кажу да неће у парламент, јер су нека 'виша сила'... Хоћете на улици, али ми на улици нећемо да разговарамо”, поручио је он.   

Ако идемо на изборе, победићемо убедљивије него икад

Председник Србије и СНС Александар Вучић рекао је данас да ће са коначним ставом о изборима изаћи после састанака са светским лидерима, али, истиче, ако се иде на изборе, онда је циљ да политички противници буду побеђени убедљивије него икад.

„Замолио сам Председништво, као и за Косово, да сачекамо завршетак разговора са кинеским председником Си Ђинпингом, руским Владимиром Путином, лидерима Немачке и Француске, Ангелом Меркел и Емануелом Макроном. После тога, појавићу се пред Главним одбором, проширеним Извршним одбором, са коначним ставом”, рекао је Вучић, пренео је Танјуг.

Ако Приштина до 6. маја не укине таксе, уводимо контрамере

(Фото Танјуг)

Ако до 6. маја не буду укинуте таксе на српску робу, биће одржана посебна седница Главног одбора СНС, на којој ћемо изаћи са мерама против Приштине, поручио је данас председник СНС и Србије Александар Вучић.

Тада ће бити шест месеци од како је Приштина увела таксе на робу из централне Србије, подсетио је он у обраћању члановима Главног и Извршног одбора у проширеном саставу.

„А, одмах да кажем свима који су научили да зову телефоном и да прете, ако Срби само подигну руке у гард, а шест месеци нас туку и оставише нас у модрицама, немојте да ме зовете. Нисам доступан”, рекао је Вучић, преноси Танјуг.

Србија има право на своје достојанство, понос и образ, закључио је Вучић.

Нова енергија међу напредњацима

Лидер Српске народне странке (СНС) Александар Вучић потврдио је данас утисак да чланови проширеног руководства странке показују јаку, заједничку енергију, приметивши да се догодило „мало чудо”, нешто на шта је поносан, а то је да је видео нову енергију странке, коју није могао скоро да види.

„Одједном су у први план изашли и почели да се боре за свој народ, земљу и странку неки људи које нисам раније могао да видим, који показују зубе, као што никада у претходних година нису чинили”, рекао је он на седници проширеног Извршног и Главног одбора СНС.

(Фото Танјуг)

Вучић је рекао да је видео, пре тога, да је један део људи обухватила „тешка болест”, да никад немају времена да разговарају са грађанима.

„Када ја не могу да их добијем телефоном, можете замислити када ће их обичан грађанин добити”, рекао је он додајући да је због тога тражио и желео да поново пробуди енергију да представници странке буду снага народа, која ће да се бори за народне интересе, не за свој врх и функционере, а не да на народ не мисле и не виде га.

Он је указао да је после после много времена, под притиском различитих криминалних и тајкунских група, као и других политичких група, почео део функционера да се склања да не можете нигде да их видите када је тешко, а да се потом појавила нова енергија.

Рекао је да је када је видео да су неки упали на РТС намерно сазвао конференцију за новинаре да позове те који су упали да дођу у Председништво и преузме терет на себе.

„Од тог дана сам видео како се Србија буди, како расте отпор насиљу, тестерама, блокадама, крађама знакова, нападима на градилишта. Да није било наших жена и девојака у Скупштини града које су се супротставиле фашизму, питање је када бисмо се сви други пробудили. После тога, као да је кренула лавина нове енергије”, истакао је он.

Указао је да је обилазећи Србију видео другачије људе и нову енергију.

„Део људи који нису готово ништа или баш ништа добили од странке решио је да устане и каже да хоће да се боре против насиља, за будућност Србије и који кажу имамо више снаге, храбрости од оних који нас вређају. Заједно са новом енергијом коју су донели, и мене су уморног препородили, да се у последњој години мандата на челу странке супротставим”, подвукао је он.

 

Коментари32
53735
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.

Olja
Srbija ce priznati nezavisnost Kosova, kada BAVARSKA u Nemackoj, postane Pokrajina Republike Srbije.Hvala.
ZSO + 15% udela
Treba podržati predlog EU , po kom bi severno Kosovo (sa 40.000 Srba) dobilo specijalni status (DVOSTRUKI SUVERENITET) , ali kao deo Zajednice srpskih opština (sa 44.000 Srba ispod Ibra), koja je dogovorena Briselskim sporazumom ; plus da Srbi na Kosovu dobiju 15% udela u javnim preduzećima.
Боривоје Банковић
Ако ти траже, ти реци да не дамо никакво признање. Ни пуно, ни делимично, чак ни ако нуде да Србија добије нешто за узврат. За то те плаћамо, а и сам си тако причао до 2012. Не разумем шта је ту тешко. Да се људи не увреде што не пристајемо да озаконимо отимачину?
Srki s
Videćemo.... 29 april je tu... Za koji dan... Pa se čujemo posle...
dragan
Blokada puteva bi bila očajnilki potez opozicije.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Пријавите се на нашу маилинг листу

* Обавезна поља