уторак, 21.05.2019. ✝ Верски календар € Курсна листа
Последња измена 16:43

Вучић се састао представницима „Бари Калебо” групе

Меморандум о изградњи фабрике чоколаде у Новом Саду
четвртак, 18.04.2019. у 19:58
(Фото Танјуг)

Председник Србије Александар Вучић састао се са делегацијом компаније Бари Калебо коју је предводио генерални директор компаније Антоан де Сен Африк, истичући да је изузетно задовољан и поносан што може да у Србију дочека компанију која је извозно оријентисана и лидер у прехрамбеној индустрији.

„Не само да ће Бари Калебо довести врхунску технологију и експертизу у нашу земљу, већ и инвестиције и нова радна места. Србија ће пружити сву неопходну подршку да овај подухват успе”, истакао је председник Вучић, саопштила је Служба за сарадњу с медијима председника Србије, преноси Танјуг.

Генерални директор Бари Калебо Групе Антоан де Сен Африк је рекао да је компанија била веома успешна у Југоисточној Европи у протеклим годинама.

Наглашава да је Нови Сад савршена локација за њих, јер је то други по величини град у Србији, има престижан универзитет и све то им омогућава приступ неопходним ресурсима за реализацију планова.

Председник Вучић поздравио је потписивање Меморандума о разумевању између Републике Србије, Града Новог Сада и компаније „Barry Callebaut South East Europe d.o.o”.

Планирана је изградња нове фабрике чоколаде у Новом Саду која би имала почетни производни капацитет од преко 50.000 тона годишње. Инвестиција ће у току наредних пет година износити 50 милиона евра. Фабрика ће почети са радом у пуном капацитету до 2021. године.

Бари Калебо је највећи појединачни прерађивач какаовца на свету као сировине за кондиторску индустрију са седиштем у Цириху.

Меморандум о изградњи фабрике чоколаде у Новом Саду

„Barry Callebaut” група, водећи светски произвођач производа од чоколаде и какаа високог квалитета, потписала је данас Меморандум о разумевању са Владом Србије и Градом Новим Садом о изградњи своје прве фабрике чоколаде у југоисточној Европи.

Ово најмодерније постројење ће бити смештено у Новом Саду, планирано је да има почетни производни капацитет од преко 50.000 тона годишње и предвиђено је да укупан обим инвестиције током петогодишњег периода достигне 50 милиона евра (56,7 милиона швајцарских франака), саопштила је та компанија.

Очекује се да фабрика почне са радом 2021. године, а пре потписивања меморандума, делегацију компаније „Barry Callebaut” угостио је председник Србије Александар Вучић, наводи се у саопштењу.

Генерални директор „Barry Callebaut” групе Антоан де Сент-Африк (Antoine de Saint-Affrique) изјавио је да је та компанија у протеклих неколико година веома успешна у југоисточној Европи.

„Нови Сад је савршена локација за нас: други је по величини град у Србији, са престижним универзитетом, што нам омогућава приступ ресурсима који су нам потребни за остварење наших планова. Захваљујући новој фабрици у Новом Саду, у складу са нашом стратегијом 'паметног управљања растом', бићемо у могућности да проширимо пословање у региону и снабдевамо постојеће и нове купце широким асортиманом чоколада, смеша и пуњења”, навео је Сент-Африк.

Он истиче да ће та фабрика представљати регионални центар из ког ће „Barry Callebaut” снабдевати чоколадом тржишта југоисточне Европе која бележе велики раст, преноси Танјуг.

У саопштењу се наводи да је „Barry Callebaut” група из Цириха, са годишњом продајом у вредности од око 6,9 милијарди швајцарских франака (6 милијарди евра /7,1 милијарду долара) у фискалној 2017/18.години, водећи светски произвођач производа од чоколаде и какаа високог квалитета - од набавке и обраде зрна какаа до производње најфинијих чоколада, укључујући чоколадна пуњења, декорације и смесе.

Група има око 60 производних постројења широм света и запошљава разноврсну и посвећену радну снагу која броји више од 11.500 људи.

„Barry Callebaut” група снабдева целокупан прехрамбени сектор, од индустријских прехрамбених произвођача до занатских и професионалних фирми као што су посластичарнице, пекаре, хотели, ресторани и кетеринг, наведено је у саопштењу.


Коментари3
c5c71
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.

Manojlo
Da kojim slucajem u Srbiju dodje "Ferari" ili "Bentli" nasoao bi se neki pametnjakovic da uputi kritiku i ovakvim gigantima. Da li postoji nesto ili neko koga Srbin ne bi omalovazavao????
David
Bitan je kvalitet cokolade kakav se prozivodi i prodaje u Srbiji, a ne koliko godsinje proda kilograma cokolade.
Desko
Svaka fabrika je dobrodošla, ali oni, naravno, nisu vodeći svetski proizvođač čokolade ni po jednom parametru, pa treba malo spustiti loptu. Njihova marka je "Bernsdorf", one žute od 300 grama koje su se prodavale na tezgama tokom sankcija, osrednje u svakom pogledu. Naravno da nisu Mendelez, Lindt, Kadberi, Nestle, koji su vodeći u branši.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Почетна /

Пријавите се на нашу маилинг листу

* Обавезна поља