среда, 02.12.2020. ✝ Верски календар € Курсна листа
уторак, 07.05.2019. у 15:54 Б. В. – А. В.
У КУЛТУРНОМ ЦЕНТРУ БЕОГРАДА

Противпожарна инспекција затворила биоскопску дворану

Сала неће радити до даљег, а управи је наложено спровођење потребних безбедносних мера. – „Белдоксов” такмичарски део сели се у Коларац и „Комбанк дворану”
Од новембра прошле године појачане су безбедносне мере (Фото Д.Жарковић)

Про­тив­по­жар­на ин­спек­ци­ја „уга­си­ла” је про­јек­то­ре у би­о­скоп­ској дво­ра­ни Кул­тур­ног цен­тра Бе­о­гра­да, а упра­ви ове уста­но­ве на­ло­жи­ла спро­во­ђе­ње по­треб­них про­тив­по­жар­них ме­ра. Ова са­ла за­тво­ре­на је у пе­так и до да­љег не­ће ра­ди­ти, а Ме­ђу­на­род­ни фе­сти­вал до­ку­мен­тар­ног фил­ма „Бел­докс” ко­ји по­чи­ње су­тра мо­рао је за­то да по­тра­жи но­ву ло­ка­ци­ју за сво­је про­јек­ци­је. 

– У на­шој згра­ди је још у ју­ну про­шле го­ди­не био по­жар и од но­вем­бра су по­ја­ча­не без­бед­но­сне ме­ре. У то­ку је спро­во­ђе­ње про­тив­по­жар­них ме­ра, по­ста­вља­ју се пла­но­ви ева­ку­а­ци­је, та­ко­зва­них па­ник-све­та­ла… То ће вр­ло бр­зо би­ти го­то­во – об­ја­шња­ва Гор­да­на Гон­цић, ди­рек­тор­ка Кул­тур­ног цен­тра Бе­о­гра­да. 

Уред­ник филм­ског про­гра­ма ове уста­но­ве, Сте­фан Ар­се­ни­је­вић, у то­ку кон­фе­рен­ци­је за но­ви­на­ре по­во­дом отва­ра­ња „Бел­док­са” по­ру­чио је да се све ра­ди да би би­о­скоп у што кра­ћем ро­ку био отво­рен. Он се, пре­но­си Тан­југ, из­ви­нио ор­га­ни­за­то­ри­ма фе­сти­ва­ла чи­ји је срп­ски так­ми­чар­ски про­грам тре­ба­ло да се одр­жи у Дво­ра­ни Кул­тур­ног цен­тра Бе­о­гра­да, али и ауто­ри­ма фил­мо­ва и пу­бли­ци. 

Ар­се­ни­је­вић је под­се­тио и да се у овој ха­ли 60 го­ди­на кон­ти­ну­и­ра­но при­ка­зу­ју фил­мо­ви и да се до са­да ни­је де­си­ло да она из би­ло ког раз­ло­га бу­де за­тво­ре­на. Сви фил­мо­ви из так­ми­чар­ског про­гра­ма „Бел­док­са” на ре­пер­то­а­ру овог би­о­ско­па на­ћи ће се, обе­ћао је он, чим ин­спек­ци­ја да до­зво­лу за по­нов­но отва­ра­ње са­ле. 

Због из­не­над­ног за­тва­ра­ња ове дво­ра­не огла­си­ли су се и ор­га­ни­за­то­ри ове филм­ске ма­ни­фе­ста­ци­је. 

– Фил­мо­ви пред­ви­ђе­ни за при­ка­зи­ва­ње у дво­ра­ни Кул­тур­ног цен­тра Бе­о­гра­да би­ће при­ка­за­ни у истим тер­ми­ни­ма на но­вим ло­ка­ци­ја­ма, де­ве­тог ма­ја у „Арт би­о­ско­пу” Ко­лар­ца и од 10. до 14. ма­ја у са­ли шест „Ком­банк дво­ра­не”. Ку­пље­не кар­те мо­гу се за­ме­ни­ти у но­вим про­сто­ри­ма одр­жа­ва­ња пред по­че­так про­јек­ци­ја, са­оп­шти­ли су из „Бел­док­са”.

 

Коментари0
77e19
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Пријавите се на нашу маилинг листу

* Обавезна поља