понедељак, 21.10.2019. ✝ Верски календар € Курсна листа
Последња измена 15:01

СРБИЈА ИМА НЕШТО ДА ПОНУДИ СВАКОМЕ - поручује „Дејли стар” чији репортер констатује да Београд није место које носи терет рата

уторак, 02.07.2019. у 14:26
Храм Светог Саве (Фото Ненад Неговановић)

Путовање у Србију: Београд и изван – врхунске ствари које треба радити у и поред главног града од епских камених тврђава до пејсажа који одузимају дах, Србија има нешто да понуди свакоме - наслов је  у„Дејли стару”.

Посета Србији није потпуна без посете београдској престоници, наводи новинарка листа.

Можда сте већ чули шапутања о његовој невероватној парти сцени, али се испоставило да у „Белом граду” има много тога више од сплавова.

Београд је богат културом и историјом како недавном тако и далеком, наводи „Дејли стар”.

Новинарка листа пише да се путујући са аеродрома, упутила кроз Нови Београд пре него што је стигла у стари део града и да је на том путу уочила стамбене блокове из доба комунизма.

Али путовањем даље ка граду, схватићете да то није место које носи терет рата, већ живахан град испуњен прекрасним црквама и старомодним трговачким улицама, пише новинарка „Дејли стар”.

Она истиче да у Београду постоје две историјске атракције које би требало да буду на врху листе за посету – Храм Светог Саве и Калемегданска тврђава, преноси Танјуг.

Храм Светог Саве је једна од највећих православних цркава и попут Саграде фамилије у Барселони, пројекат изградње, који је почео 1935. године, још увек траје.

Док сте у Београду треба да се прошетате Калемегданском тврђавом, пише лист и додаје да је тврђава доживела многе битке, као прва градска линија одбране, са које се пружа прекрасан поглед на Дунав и Саву.

Након што сте обишли културне знаменитости Београда време је да се проба потцењена српска кухиња, пише новинарка.

Које место је боље за то од ресторана на Ади Циганлији.

Седите напољу на тераси и уживате у погледу на језеро испробавајући укусно српско месо са роштиља.

Уколико сте пак заинтересовани да испробате чувену српску ракију, можете то учинити у баровима где служе више од 50 различитих врста тог традиционалног српског пића, пише „Дејли стар”.

Лист наводи да се лепоте Србије протежу и изван престонице и додаје да се на два сата вожње од Београда налази прелеп манастир Манасија.

Још једно место које вреди посетити је Нови Сад, град познатог музичког фестивала Егзит.

Поред тога новинарка „Дејли стара” препоручује и посету винаријама у Сремским Карловцима.


Коментари13
00b45
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.

RoyMoore
Katarina R. Koja su to orginalna jela u bilo kojoj kuhinji.
Perica
Neverovatno, neko nesto pozitivno napise I odmah million negativnih komentara. Ljudi vi negativno komentarisete pozitivno pisanje. Sta je sa svima vama??
Мома
Негативаца има више врста. Оних који нису Срби и лажно се представљају. Има доста наших комшија из бивше Југославије који функционишу по правилу више нешто српско мрзим него што волим своје. Али, има и Срба који не могу да схвате да је Тито умро и да Југославије више никада бити неће. Они не разумеју ко су и шта су па критикују.
Препоручујем 11
Katarina Vlajkov, NS
Perica, e TO smo mi Srbi, nema veceg srbomrsca od Srbina!!! Zato smo tu gde jesmo i bice nam ovako dokle god autosovinizam u nama vlada!!!
Препоручујем 8
Miloš
Beograd, najmanje srpski, a najviše kosmopolitski grad. Interesantno je kako svi ovi stranci, turisti novinari uvek maše poentu i čiji utisak o Srbiji daje utisak površnosti. Što I nije neobično, kada se uzme u obzir da u Srbiji provedu tek nekoliko dana.
Dragan Pik-lon
Stizu nove generacije koje lepo pisu o Srbiji i njenom biseru Beogradu.Stizu generacije koje nemaju veze sa NATO-om i ratom i otkrivaju pravo lice Srbije.Mi trebamo,iz svog srca,podrzati ove kao sto je novinarka''Dejli Stara''.To da je srpska kuhinja podcenjena na zapadu je tacno.Mi smo kumovali tome.Postali smo Jugosloveni i prenosili slavu Jugoslavije dok smo Srbiju gurali pod tepih.Bezbroj nasih restorana na zapadu je propalo,jer je propao gutvil-Jugoslavija.Niko za srpsku kuhinju nije cuo...
Tale
Ne bih se slozila sa nekim komentatorima. U Nemackoj, gde zivim, svako je cuo za nas pasulj,djuvec, cevape i ajvar...pojedini koji su putovali u nase krajeve mogu da nabroje jos vise jela.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Почетна /

Пријавите се на нашу маилинг листу

* Обавезна поља