четвртак, 19.09.2019. ✝ Верски календар € Курсна листа
Последња измена 16:41
ЖИВОТ БЕЗ ШЕЋЕРА И БРАШНА

Бифтек

четвртак, 12.09.2019. у 13:49
(Фото Ансплеш)

Потребно је:

 

• 250 г меса за бифтек (по особи)
• комад путера
• со

За маринаду:

• бибер
• маслиново уље
• тимијан
• сенф

Комад меса за бифтек, дебљине око три сантиметра, оставити један дан да одлежи у маринади од бибера, маслиновог уља и тимијана, и мало сенфа. Бифтек се може пећи у рерни, на грилу, тигању или роштиљу, а приликом печења најбитније је да месо буде собне температуре и да се соли непосредно пре печења. Најукуснији бифтек је средње печен, 5–6 минута. Пред завршетак печења пожељно је на месо ставити и комад путера, који ће се растопити и уједно карамелизовати.

Уз бифтек се може служити палента, кромпир пире, гриловано поврће (шаргарепа, тиквице, свеж парадајз) или сос (најбоље од бибера).


Коментари1
f2a1c
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.

Beogradjanin Schwabenländle
Месо за бифтек ? Добри сте а мало знате. Не треба месо за бифтек, треба БИФТЕК. А ако већ спомињете бибер, онда сте требали написати зелени бибер, никако црни или сиви.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Почетна /
Гастрономија
Гастрономија
Гастрономија
Гастрономија
Гастрономија

Пријавите се на нашу маилинг листу

* Обавезна поља