Потребно је:
• 250 г меса за бифтек (по особи)
• комад путера
• со
За маринаду:
• бибер
• маслиново уље
• тимијан
• сенф
Комад меса за бифтек, дебљине око три сантиметра, оставити један дан да одлежи у маринади од бибера, маслиновог уља и тимијана, и мало сенфа. Бифтек се може пећи у рерни, на грилу, тигању или роштиљу, а приликом печења најбитније је да месо буде собне температуре и да се соли непосредно пре печења. Најукуснији бифтек је средње печен, 5–6 минута. Пред завршетак печења пожељно је на месо ставити и комад путера, који ће се растопити и уједно карамелизовати.
Уз бифтек се може служити палента, кромпир пире, гриловано поврће (шаргарепа, тиквице, свеж парадајз) или сос (најбоље од бибера).