субота, 19.09.2020. ✝ Верски календар € Курсна листа
петак, 20.09.2019. у 10:08

Лично сам изјавио саучешће породици настрадале Станике Глигоријевић, јер директор Коридора Зоран Бабић није

Александар Вучић (Фото Анђелко Васиљевић)

Председник Србије Александар Вучић рекао је да је пре неколико дана посетио породицу Станике Глигоријевић, страдале у саобраћајној несрећи на наплатној рампи у Дољевцу, и изјавио саучешће зато што то није урадио директор Коридора Србије Зоран Бабић.

Он је позвао супруга Санике Глигоријевић, Велимира, да кад год буде у могућности дође у Београд и погледа снимак са наплатне рампе „Мој посао је да изразим саучешће људима, а то није урадио онај ко је требало то да уради, а прошло је толико месеци”, рекао је Вучић гостујући на ТВ Пинк.

На питање новинара да ли је могуће да то није урадио Бабић - чији је возач изазвао ту саобраћајну несрећу у којој је и Бабић повређен, Вучић је рекао да је Бабић изјавио саучешће - али телефоном.

Председник је замерио Бабићу што, како је рекао, није стигао да оде до породице да изјави саучешће, а стигао је да оде у међувремену и у Грчку, у Петровац, на Брионе и у Минехен и запитао - како онда није стигао да оде до Књежевца?

„Зашто је било тешко да одете до породице и изјавите саучешће?”, запитао је Вучић.

„За разлику од других политичара увек станем иза људи и браним их, бранио сам Бабића и када је рекао 'ваздуплохов' јер то може сваком да се догоди и увек ћу да станем иза људи”, додао је Вучић.

Председник Вучић је позвао Велимира Глигоријевића, да кад год буде у могућности дође у Београд и погледа снимак са наплатне рампе.

„Упозорио сам га да је снимак језив. Неко је огромном брзином ушао у аутомобил у којем је била Станика. Ја не знам шта је било у глави тог возача, није заспао, није био пијан, да ли је мислио да са електронском картицом може да прође и да нема никог испред њега. Ипак, та брзина је апсолутно немогућа”, рекао је Вучић.

СзС стварни организатор блокаде Ректората

Председник Србије Александар Вучић оптужио је данас представнике Савеза за Србију (СзС) да су они стварни организатори блокаде Ректората Универзитета у Београду у ком су се већ неколико дана затворили студенти који траже смену Синише Малог због плагираног доктората.

Током Вучићевог гостовања на телевизији Пинк приказан је снимак како у Ректорат са кесама пуним храном и пићем улази један од функционера Странке слободе и правде Бранко Миљуш.

Упитан да ли то значи да они организују протесте Вучић је рекао: „То је сад као некаква тајна велика”. „Све су то партијски активисти све су то Ђиласови и Јеремићеви”, рекао је Вучић.

Он је рекао да су валидне студентске организације рекла да Ректорат нису блокирали студенти и да не подржавају тај чин. Вучић је казао да не могу да се мешају у рад Владе Србије и да је Малог изабрала Скупштина Србије на место министра и да он не мора ни да има диплому факултета већ само основне школе, преноси Бета.

Наоружавамо се из превентивних разлога

Председник Александар Вучић приметио је да се ствари у региону компликују и поручио да Србија не жели проблеме, те најавио да ће у суботу о ситуацији у БиХ разговарати са политичким представницима Срба из Републике Српске.

Вучић је пренео да увек свима понавља да се Србија не меша у њихове односе, те да је Србија ћутала и када су Северна Македонија и Црна Гора, одлучивале о НАТО, јер је то унутрашње питање сваке земље.

„Ми нећемо у НАТО, Србија је војно неутрална и зато ћемо да се наоружамо и опремимо, да можемо да чувамо своје небо и земљу од свакога”, поручио је Вучић.

Додао је да за годину или две много „снажнијим блоковима неће бити лако да ударе на Србију, чиме смо земљу сачували”, те навео да се Србија не опрема да би неког напала, већ управо из превентивних разлога.

„Али, суштина је у томе да ми се чини да се компликују ствари у региону и да је боље решавати их, него их остављати за будуће време, јер у том будућем времену једна искра може да направи велике проблеме са све нас. Ја се надам да их нико не жели, а сигуран сам да их Србија не жели”, рекао је Вучић, преноси Танјуг.

Залажем се да што више оружја продамо

Продаја оружја Саудијској Арабији је дозвољена и залагаћу се да што више оружја продамо, изјавио је председник Србије Александар Вучић гостујући на ТВ Пинк.

Осврнувши се на оптужбе да је у продаји оружја које купује по повлашћеној цени учествовао и Бранко Стефановић, отац министра унутрашњих послова Небојше Стефановића, Вучић је позвао оне који о томе говоре да ако имају доказе да је почињено кривично дело нека их доставе, а ако немају поручио им је да престану о томе да причају, преноси Бета.

Праксу КП Кине уводимо у СНС

Вучић истиче да он никада не препушта борбу другоме, као ни преузимање одговорности. Навео је да је тако успео да реши проблем грађана задужених у швајцарцима који је настао током претходне власт, проблем Маје Павловић, али и људи у хотелу Бристол... Важно је да покажете више добре воље и да пронађете улазе са споредних врата и да убедите мало те људе да смање захтеве, додао је Вучић.

„Ја не могу да разговарам са шест милиона људи. Видели смо пример када смо били у Кини, чланови Комунистичке партије Кине су у обавези да разговарају са грађанима и пишу белешке о њиховим потребама. Наши слушају само себе, иду на ручак, гледају како су скоцкани. Сада покушавамо да тај пример из КП уведемо и у СНС, зато што морате да имате добар однос са људима”, подвукао је Вучић, преноси Танјуг.

Сваки минут са председником САД је важан

Председник Србије Александар Вучић рекао је да ће следеће недеље, током Генералне дебате на Генералној скупштини УН, имати велики број састанака са светским званичницима и да ће ти разговори бити тешки јер ће Косово бити доминантна тема.

„Имаћу безброј састанака у Њујорку. Са људима из ЕУ, много билатералних сусрета, опет са канцеларком Меркел, што је за мене задовољство”, рекао је Вучић.

На констатацију новинара да Меркел тамо иде на дан и по, а да је тражила састанак с Вучићем, председник Србије каже да га је то изненадило али да јој је захвалан на тој врсти пажње.

Он је рекао да ће у Њујорку разговори бити тешки јер ће Косово бити доминантна тема.

„ Ти разговори су тешки. Имаћу састанак и са руским министром Сергејом Лавровом. Не знам да ли ћу да идем у недељу, или понедељак, јер Трамп заказује неке религијске скупове, па сад видим да ће Албанци да се хвале да су тамо били, да су се састали са Трампом, а нису, па не знам да ли да идемо и ми, па да и ми глумимо да смо причали неколико сати, а у ствари смо дошли да се сликамо и да прозборимо минут. А сваки минут је вредан са америчким председником”, рекао је Вучић.

Упитан да ли се однос САД пременио према Србији, Вучић каже да то тако изгледа када се гледа површински.

„САД очекују од Србије, видели сте у писму председника Трампа, да призна независност Косова. Немојте да обмањујемо народ. У нешто блажој форми, или ће то оставити за крај дијалога, то ће рећи и остале западне земље које су признале Косово. Тако стоје ствари на Западу. Шта ми, у међувремену, успевамо - да укажемо на своју позицију”, закључио је он, преноси Танјуг.

Изборни услови бољи него 2012. године

Говорећи о наредним изборима, Вучић је рекао да су изборни услови у Србији данас много бољи него 2012, чистији је бирачки списак а опозиционе странке, како је казао, лакше приступају медијима него 2012. године.

Вучић је додао да ће испунити све захтеве опозиције, уредити бирачке спискове и финансирање странака, јер мисли да напредњаци могу да победе својим радом, платама које примају запослени, новим путевима у Србији.

Он је позвао Радио телевизију Србије да што више простора да опозиционим лидерима да људи могу, како је истакао, да виде ту мржњу према њему ; и њихове идеје за решење проблема на Косову.

Председник Србије је поновио да ни он ни његова породица данас немају ништа више него што је имао док је био у опозицији, преноси Бета.

Пензионерима 5.000 динара до 1. децембра

Председник Србије Александар Вучић најавио је данас да ће пензионери једнократну помоћ од 5.000 динара добити у периоду између 20. новембра и 1. децембра. „Најкасније до 1. децембра ћемо пензионерима да уплатимо 5.000 динара”, рекао је Вучић.

Додао је да ће та једнократна помоћ највише значити пензионерима са најмањим примањима и да ће моћи да се спреме за славе Аранђеловдан и Светог Николу, као и Божић. Вучић је подсетио да ће од новембра бити повећане плате у јавном сектору, а а највише медицинским сестрама.

Градимо своју, а не туђе земље

Председник Србије је позвао младе да остану у Србији и да имају више деце и истакао да само тако можемо да опстанемо.

„Лако је рећи мени да причам глупости и дај већу плату па ћу да останем у земљи. Па не може нико да ти да то за три дана, нити за три године. Али, смо у последњих пет година са 330 евра плате повећали на 510 евра колико ће сада бити. Када био такав прогрес имали у наредних пет година па да буде 780 евра, што би био изванредни резултат. Србија би великом брзином пристизала развијене земље по висини плате, али за то је потребно време и стрпљење”.

Вучић, такође, каже да се ужасава текстова у медијима како Немачка и друге европске земље чакају наше раднике.

„Из коже ми дође да искочим када видим како се рекламирају друге земље. Треба да градимо своју змељу и да нам Србија буде пуна деца, а не да градимо друге змеље и њима да остављамо своју децу”, поручио је председник, преноси Танјуг.

Штитећи туђу децу штитимо и своју

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да мисли да директор Средње школе у Барајеву где је пре неколико дана забележено вршњачко насиље није крив. Он је током гостовања на телевизији Пинк упутио молбу свим запосленима у школама, али и родитељима, да се посвете деци.

„Мислим да директор Средње школе у Барајеву није крив, а да све долази из куће. Насиља је увек било, само сада може да се забележи камером. Снимци су ужасни, као да је моје дете на њима”, рекао је Вучић.

Он је рекао да је битна превенција и истакао „када штитимо туђу децу, штитимо своју децу”, преноси Бета.

 

Коментари18
a39b3
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.

Sinisa Stojcic
Bolje da nisu. I otkad se to izjavljuje saucesce posle vise meseci
Marija
Mene sramota u njegovo ime.
Petar
Šta sad, čija je sad starija? Ministar pros. kaže da je direktor u Barajevu kriv , a presednik kaže , da nije kriv.Ipak , nasilje se nije preko noći pojavilo, u školi se sve zna, čuje buku i galamu i direktor, on mora da prošeta kada se čuje buka i da odmah reaguje kao autoritet, a ne samo da sedi u kancelariji.Svakog dana on mora da zna šta se sve dešavalo i na časovima i na odmorima, jer zato prima veću platu od profesora, ima na pretek vremena, i nije valjda da stavi vatu u uši.
violeta
Ruzno je ovako pricati o ovome ! Nismo mi deca, nismo ni besprizorni ni nevaspitani! Diskretnije se nastupa u tragedijama,taj bol ne moze da shvati niko ko ga ne dozivi ! A narocito se ne hvali na ovakav nacin ! Baka
Todor
Svaka cast ovom velikom coveku, nasem predsedniku!

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Пријавите се на нашу маилинг листу

* Обавезна поља