четвртак, 23.01.2020. ✝ Верски календар € Курсна листа
Последња измена 22:15

Римски ресторан ручак наплатио безмало 500 евра

Шпагети са морском рибом оставили горак укус гостима који су папрено платили последњи дан одмора
Аутор: Александар Тодоровићпонедељак, 07.10.2019. у 09:07
Црно на бело, рачун износи тачно 429,80 евра (Фото Инстаграм)

Један римски ресторан добио је низ притужби на изузетно високе рачуне које је издавао гостима. Два госта из Јапана жалили су се на друштвеним мрежама да су за два тањира шпагета, рибу и воду платили рачун од 430 евра.  Односно, рачун за наручену храну износио је 349.5 евра, плус напојница у висини 80 евра. Осим гостију из Јапана, било је још притужби незадовољних муштерија које сматрају да су платили веома високе рачуне, пренео је Си-Ен-Ен.

Мин Нгок Буи, Вијетнамка која живи у Немачкој, само је једна од многих гостију који је на интернету на сајтовима за оцењивање услуга ресторана оставила негативне оцене. Мин је 27. августа, у друштву три пријатеља ручала у истом ресторану (ресторан Антико кафе у Риму) када им је конобар препоручио мешану морску рибу по цени од 6.5 евра за 100 грама. Прихватили су понуду конобара и наручили рибу сматрајући да цена није висока. Међутим, конобар им је донео рибу тежине око два килограма, на једном, великом тањиру. Она каже да су били изненађени јер су мислили да ће свако од њих добити по порцију од сто грама. Међутим, пошто им је то био последњи дан одмора нису хтели да га кваре. Рачунали су  да ће за око два килограма рибе да плате око 130 до 150 евра. Када је њена пријатељица тражила да им донесу рачун, на њему је писало да морају да плате 315 евра за 4.8 килограма рибе. То није био крај рачуна  јер је, уз накнаду за порез од 40 евра и још 40 за напојницу, рачун изашао на 476.40 евра. Мин се жалила на висину рачуна и одбијала да плати јер је у менију било нејасно написано колика је грамажа порције оброка. Особље ресторана је било неумољиво тако да јој је преостало само да плати рачун.

Касније су се вратили у ресторан да уложе жалбу јер нису веровали да на тањир може да стане  4.8 килограма рибе. Особље ресторана опет није уважило жалбу зачуђених гостију. Покушали су и полицији да пријаве случај али су добили одговор да су морали да се јаве пре него што су платили рачун.

Ресторан је одговорио на оптужбе да је мени довољно јасан. Они тврде да је све написано детаљно. Шпагети коштају 16 евра али морска риба је свежа и гости је бирају на лицу места, затим је мере и кувају. А што се тиче напојнице, власник ресторана је објаснио да је она на добровољној бази и да гост може да изабере 10 или 20 одсто од висине рачуна.


Коментари36
5616c
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.

Igor
Ti isti Italijani su naj nezahvalniji gosti kad je u pitanju napojnica i izvuci od njih baksis je tesko iako znaju da se baksis podrazumeva.Slede Skandinavci,Englezi ,Arapi itd.Najbolji gosti su Amerikanci jer uredno ostavljaju baksis(15-25%).Najveci prevaranti medju restoraterima u Evropi su Grci,Italijani i Balkanci.Posetite restorane koje posecuje lokalno stanovnistvo a izbegavajte “Tourist Trap”mesta koja su obicno locirana blizu lokalnih atrakcija.
Sloba Novski
Svi koji pokusavaju da zive samo od turista I turizma osecaju da im se blizi "kraj". Pojavili se vec ili se jos pojavljuju razni konkurenti. Kao sto rentaju stan na dan, oni sto vas taksiraju a nisu taksisti, dopremaju vam hranu u vas rentani stan, na internetu se moze doci do puno informacija pa tako ne mogu da "deru" turiste kao sto su ranije. Ubrzo, ce se regulisati zakonom I naplacivanje lezaljki na plazama… Tako da ovaj dasa sto naplacuje 500 eura rucak, ubrzo ce on udarati glavu o zid!
Mladen Mladenović
31 komentar o cijenama obroka u rimskim restoranima, a 4 komentara (trenutno) o MHE u Toplom dolu na Staroj planini!? U toj razlici (31-4) leži odgovor na pitanje: ZAŠTO SMO MI TU GDJE JESMO?
Fadil Redzepagic
I ja kad sjednem da jedem ne pocinjem ako nema bar 3-4 kila ribe u tanjiru. I jos par kila spageta. Treba radit cjeli dan, mora se dobro jest.
феликс1956
Пре три године сам био пар дана у Загребу. Један дан сам отишао са рођаком на ручак у један ресторан близу Кватерниковог трга. Ентеријер и храна су били просечни. Када је келнер, пре сервирања, склонио са стола јеловник, наслутио сам шта следи. Док смо поручивали, напамет сам сабрао цену поруџбине. Када сам затражио рачун, цифра је била скоро 40% већа. Тражио сам да ми донесе јеловник. Келнер је брзо отишао, а појавио се други лик. Уз промрљано извињење дао ми је рачун са тачним износом.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Почетна /

Пријавите се на нашу маилинг листу

* Обавезна поља