четвртак, 14.11.2019. ✝ Верски календар € Курсна листа
Последња измена 20:51

Шљиве и лешници у чоколади

уторак, 29.10.2019. у 14:00
(Фото Пиксабеј)


Потребно је
• 
200 г сувих шљива
• 50 г лешника
• какао у праху
• 200 г чоколаде за кување
• 125 г неутралне павлаке
• 30 г маргарина/маслаца

Суве шљиве прелити водом и оставити да одстоје два сата. У тигању без масноће испећи лешник. Павлаку угрејати на средњој температури али не дозволити да прокључа. Додати у њу чоколаду и склонити с извора топлоте. Смесу добро умутити док не постане глатка. Додати маргарин и поново промешати, убацити шљиве које сте пре тога добро оцедили. Помешати масу с шљивама и изгњеченим лешником па оставити да се све прохлади. Када је маса охлађена обликовати у штанглице или коцкице и посути их како прахом.


Коментари0
d9457
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Почетна /
Гастрономија
Гастрономија

Пријавите се на нашу маилинг листу

* Обавезна поља