субота, 31.10.2020. ✝ Верски календар € Курсна листа
уторак, 29.10.2019. у 12:45

НИС поклонио ултразвучни апарат дому здравља у Сопоту

(Фото НИС)

Компанија НИС поклонила је дому здравља у Сопоту модерни ултразвучни апарат за дијагностику правилног развоја кукова беба, вредан више од три милиона динара.

Набавку вредне опреме НИС је подржао у оквиру програма друштвене одговорности „Заједници заједно”, а апарат је намењен прегледу беба и трудница ради правовременог детектовања озбиљних аномалија код деце. Желећи да лечење најмлађих пацијената учини што лакшим, компанија је украсила простор постерима дечијих јунака и улепшала зидове чекаоница ове здравствене установе која покрива територију на којој живи око 21.000 становника.

Зоран Радојичић, градоначелник Београда, захвалио je НИС-у на овој донацији, истакавши то као пример друштвено одговорне компаније.

„И ове године НИС је издвојио 20 милиона динара за пет локалних самоуправа у граду Београду, што је мени као градоначелнику Београда  посебно важно. Осим Сопота ту су Младеновац и Обреновац, Земун и Палилула”, казао је Радојичић.

Кирил Тјурдењев, генерални директор НИС-а, навео је да је један од циљева НИС-а улагање у здравље најмлађих и нагласио да ће компанија и даље наставити да улаже у добробит заједнице.

„На почетку ове године поставили смо себи важан циљ: наш друштвени допринос биће улагање у здравље деце. И ово је један корак ка том циљу. Има у њему и симболике, јер ће овај апарат учинити да први кораци најмлађих буду сигурни и чврсти”, рекао је Тјурдењев.

НИС је годинама једна од водећих домаћих компанија у области друштвено одговорног пословања. Посебну пажњу НИС посвећује унапређењу услова за лечење деце и омладине у здравственим институцијама широм Србије, како кроз подршку набавци савремених медицинских апарата и опреме, тако и кроз улепшавање просторија у овим институцијама.

У оквиру овогодишњег корпоративног програма сарадње са локалним заједницама у Србији „Заједници заједно”,  НИС инвестира готово милион евра у побољшање рада 20 здравствених установа у 13 градова и општина широм наше земље.

Пријавите се на нашу маилинг листу

* Обавезна поља