Ђерам пијаца личила је на домаћинско двориште у које се сабирају тек спремљена зимница, плодови из баште и воћњака. Произвођачи домаће хране, њих стотинак, из целе Србије, напунили су тезге ајваром, џемовима, туршијом, сиревима, колачима, чварцима, сланином, пршутом…
Посетиоци су на великој „трпези” „Ноћи укуса” могли да се омрсе и пазаре неки од четири хиљаде производа. Многи су се распитивали и за рецепте колача, а хтели су од искусних домаћина да дознају како да се током зиме што дуже одрже шарена салата и кисели купус.
– Ноћна куповина има дражи, без журбе напуним корпу и то намирницама које стижу од пољопривредника – каже Владана Тоскић, мајка троје деце којима је овде купила и уникатне ручно прављене играчке. Пензионер Мирослав Костић меркао је дрвену даску за месо. Медењаке и производе од меда нудио је Михаило Минић из Петровца на Млави, а Драгица Зекић из Бачког Доброг Поља радо је причала како прави „бресквице”, баклаве од вишње и воћне надеве. Шорчић Владимир и његова супруга мајстори су за љути сос, а Марко Здравковић нудио је лековито биље и чајеве. Малишани су загледали колачиће у шареним кутијама, које супружници Милица и Миливој Чалија производе под именом „Анђели”.
Гастрономску манифестацију организовали су „Укус фест” и ЈКП „Градске пијаце”.