петак, 13.12.2019. ✝ Верски календар € Курсна листа
Последња измена 15:00

Свињетина из рерне

понедељак, 25.11.2019. у 10:00
(Фото Пикснио)


Потребно је (за пет особа):

• 2–2,5 кг свињског бута, плећке или руже
• босиљак
• суви зачин
• бибер
• со
• 1 дл црног вина
• влашац

Загрејати рерну на 240 степени, па ставити посуду с месом, залити чашом воде, зачинити. После 25 минута посуду прекрити алу-фолијом.

Смањити температуру на 180 степени па пећи још два сата, уз повремено доливање воде. Пола сата пред крај печења склонити фолију. Месо прелити вином и сосом који је свињетина испустила. Кад је готово, посути сецканим влашцем и служити.


Коментари2
4dd10
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.

Beogradjanin Schwabenländle
А зашто је онда на слици комад меса са леђа, најтврђе свињско мес0 ?
Ђорђе Прокин
Зар уз чашу воде у тепсији не треба долити и мало зејтина? Ја то тако печем и на крају остане укусан сафт да се маже на препечену кришку хлеба?!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Почетна /
Гастрономија
Гастрономија
Гастрономија
Гастрономија
Гастрономија
Гастрономија

Пријавите се на нашу маилинг листу

* Обавезна поља