субота, 25.01.2020. ✝ Верски календар € Курсна листа
Последња измена 11:32

Шницла бечка, а месо холандско

четвртак, 28.11.2019. у 11:27
(Фото Пиксабеј)

БЕЧ – Аустријанци воле да једу бечку шницлу, али не знају одакле долази месо, које је главни састојак овог јела.

Пошто се оригинална бечка шницла прави од телећег меса, у 80 случајева ради се о телетини која је увезена из Холандије, преноси Танјуг.

„Чак 80 одсто угоститељских објеката користи телетину из Холандије”, рекао је директор Радне групе „Говедина” Вернер Хаберман.

Објаснио је да је таква ситуација због огромног ценовног притиска на тржишту говеђег меса.

Аустрија, према његовим речима, извози 80.000 телади годишње, пошто ниједан домаћи фармер више себи не може приуштити товљење говеда.

„Та телетина се касније враћа и то из Холандије”, додао је Хаберман.

„Бечка шницла у нашим ресторанима је у ствари холандска шницла”, рекао је он и затражио обавезу означавања порекла меса по узору на Швајцарску и Француску.


Коментари6
e91b1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.

Vienna schnitzel
A becka snicla je u stvari talijanska snicla!!!!!!!
Beogradjanin Schwabenländle
Постоје неке приче о томе, међутим нема писмених извора. Пре бечке шницле од телећег меса се у Милану појавио котлет са коском који је био паниран. Панирана Бечка шницла се појавила касније у Бечу, и била је прављена само од телећег меса, веома танка и била је пржена у великој количини уља или свињске масти, тако да је уствари пливала и није додиривала дно тигања. Тако се и данас то ради.
Препоручујем 0
Dragan Pik-lon
Holanska produkcija je ogromana.80 000 teladi iz Austrije su kap u moru u odnosu sta moze ovaj mali sverski gigant da proizvede,cuva,pakuje i proda.Srbija ima veze sa Rusijom i EAU-jom.Treba svoj polozaj iskoristiti za prodaju holanskih proizvoda u Rusiju.Izmedju Rusije i Holandije stoji Nemacka i Poljska.Dok Nemci muljave,Holandjanima nedaju da zarade novce pa bacaju visak(izvanrednih)proizvoda u more.Dok Srbija uvozi paradajz iz Albanije.Zar nije bolje da jedemo najbolji paradajz na svetu..?
Dragan Pik-lon
Najbolji paradajz na svetu i drugo povrce je bas u Holandiji.Zato sto imaju najbolje seme i zato sto uzgajaju bez pepcitida i drugih hemikalija.O ukusima ne treba raspravljati ,to sto vi pricate je zakljucivanje na osnovu vidnog posmatranja dok je kvalitet nesto drugo.Nadam se da politika objaviti moj komentar ako treba poslacu joj licni broj iz privredne komore Holandije(Ultrecht)da pi pokazao da ne govorim napamet i da sam godinama prodavao hol.povrce-Amerikancima,Nemcima,Dancima,Spancima...!
Препоручујем 4
Beogradjanin Schwabenländle
Најгори парадајз на свету се фабрикује у Низоземској, најгори, расте без земље у полицама са коренима који стоје у некој текућини. Изгледа нисте никада јели добар парадајз. Исто је са свим осталим поврћем које се " фабрикује " у Низоземској. Слично и са пољопривредним производима из Израела, све вештачко. Био сам неколико пута у Низоземској и сам сам све то пробао.
Препоручујем 17
Boja
Не секирајте се ви за Аустријанце већ гледајте да се у Србији продаје исправно и квалитетно месо.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Почетна /
Гастрономија

Пријавите се на нашу маилинг листу

* Обавезна поља