уторак, 21.01.2020. ✝ Верски календар € Курсна листа
Последња измена 22:48

Маринирана пилетина

четвртак, 12.12.2019. у 09:00
(Фото Пиксхир)


Потребно је:

  • пилеће бело месо (4 филета)
  • За маринаду:
  • 4 кашике маслиновог уља
  • 3 мања чена белог лука (здробљеног)
  • со, бибер, кумин, суви зачин (по укусу)
  • 1 кашичица алеве паприке
  • 1 кашичица мајчине душице

Пилеће филете од белог меса ставити у дубоку посуду, додати састојке за маринаду, сјединити, покрити фолијом и оставити у фрижидеру један сат. У дубљем тигању добро загрејати мало уља, ставити пилетину да се пржи. Додати маринаду измешану с мало воде, ако уври, долити још вруће воде. Кад месо порумени са свих страна и омекша, извадити и вруће послужити уз пржене кромпириће, пиринач, барене брокуле и свеже поврће (парадајз, паприку или зелену салату).


Коментари1
ae247
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.

Dory
Ista gastronomija kao u "slavna vremena" za vrijeme posta!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Почетна /

Пријавите се на нашу маилинг листу

* Обавезна поља