субота, 28.11.2020. ✝ Верски календар € Курсна листа
уторак, 24.12.2019. у 14:58 Д. Д. К.

Кафа за дужи живот

(Фото: Пиксабеј)

Иако многи сматрају да није добро пити кафу јер може да има штетан утицај на здравље, нова истраживања то демантују. Стручњаци Међународне агенције за истраживање рака и Империјал колеџа у Лондону утврдили су да је конзумирање кафе повезано са смањењем ризика од смрти, кардиоваскуларних и болести система за варење. Њихова студија је показала да особе које пију најмање три шоље кафе дневно живе дуже од оних који немају ту навику. Мушкарци који су то радили имали су 18 одсто мање шансе да премину, као и седам одсто жена. У истраживању је учествовало око пола милиона здравих људи старијих од 35 година, који живе у 10 различитих земаља.

Коментари5
17447
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.

Mila
Htela bih procitati originalnu studiju. Da li biste hteli proslediti link?
stanislavsr
Glupih li procenata i definicija! Svi imamo 100% šanse da umremo - niko ni procenta manje.
Nema štetnijega napitka. (Doktor Borović: Prva stvar na koju treba skrenuti pažnju je boja zrna pržene kafe. Nepržena kafa je pastelnozelena, a nakon pečenja crna. Zamislite da krompiriće pečete dok ne pocrne, da li biste ih jeli? Isto se dešava i s kafom. Kad se prži na tolikoj temperaturi, dolazi do oštećenja strukture zrna, pocrni i stvara se kancerogeni akrilamid. Sudija Elihu Berle iz Kalifornije primorao prodavce je kafe da na kesice stave javno upozorenje o njenoj štetnosti )
dr Slobodan Devic
Le-leeee, pa ja pijem litar kafe dnevno. Ima da nadzivim slonove ...
Viktorija
Nisu sve kafe iste. Zavisi na kojoj kafi su se ispitivali. Koji je kvalitet kafe i kakve sve mesavine pijemo mi u Srbiji?

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Пријавите се на нашу маилинг листу

* Обавезна поља