среда, 26.02.2020. ✝ Верски календар € Курсна листа
Последња измена 08:19

Мусака од карфиола и броколија

петак, 27.12.2019. у 10:00
(Фото Нидпикс)


Потребно је:

  • 1 мања главица карфиола
  • 1 мања главица броколија
  • 4 већа кромпира
  • 1 главица црвеног лука
  • 1 мањи празилук
  • 1 црвена паприка
  • 1 шаргарепа
  • 1 мали корен целера
  • 300 г млевене јунетине
  • 3 јајета
  • 500 мл јогурта
  • бибер
  • со
  • листићи свежег босиљка

На свињској масти пропржити црвени лук, додати месо и издинстати, па додати сецкани празилук, паприку, шаргарепу и целер. Посолити, побиберити. Подмазати ватросталну посуду за печење, на дно ставити танко сечене колутове три кромпира, па месо с поврћем, преко поређати исцепкане цветове броколија и карфиола и кромпир исечен на мање делове. Умутити јаја, додати јогурт и том смесом прелити мусаку. Пећи на 220 степени око 40 минута. Пред служење украсити листићима босиљка.


Коментари0
edf2b
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Почетна /
Гастрономија

Пријавите се на нашу маилинг листу

* Обавезна поља