среда, 26.02.2020. ✝ Верски календар € Курсна листа
Последња измена 08:19

Запечени бели лук

понедељак, 30.12.2019. у 13:55
(Фото Пиксабеј)

 

Потребно је

  • 5, 6 главица белог лука
  • маслиново уље
  • бибер, црни млевени
  • першун

Бели лук опрати, не одвајати на ченове већ сваку главицу засећи с једне стране тако да кад прелијете маслиновом уљем доспе између љуске и ченова. Све главице тако науљене ставити у алуфолију и добро их умотати да нема ваздуха. Пећи у рерни око сат времена, најпре на јачој температури од 200 степени Целзијуса, а након пола сата – на мањој. Утврдићете да је лук печен тако што ћете одвити алуфолије и ако се лук одвојио од љуске онда је готов.

Печен лук тек онда очистити на ченове, исецкати на ситно, додати по укусу со, бибер и листове першуна или босиљка и маслиново уље како би се добила хомогена структура погодна за мазање. Ко воли пармезан може да дода у надев. Служити као намаз за тост хлеб, додатак печењу, може да се умути у пире кромпир.


Коментари0
954c7
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Почетна /
Гастрономија

Пријавите се на нашу маилинг листу

* Обавезна поља