понедељак, 06.04.2020. ✝ Верски календар € Курсна листа
Последња измена 22:51

STADA постаје кључни играч у сегменту здравствених производа широке потрошње захваљујући аквизицији 15 познатих брендова компаније GSK

Аквизиција 15 познатих брендова присутних у више од 40 земаља из више терапеутских области од компаније GlaxoSmithKline.– Портфолио укључује препарате за лечење прехладе и грипа, болова и негу коже.– Петер Голдшмит, генерални директор Штаде: „Ова аквизиција додатно ће ојачати нашу већ снажну позицију у области здравствених производа широке потрошње и убрзати даљи раст.”
среда, 26.02.2020. у 11:42
(Фотографије: Хемофарм)

STADA AG у оквиру које послује Хемофарм, значајно шири своје глобално пословање у домену лекова и препарата без рецепта (ОТЦ) куповином портфолија реномираних брендова компаније GlaxoSmithKline (GSK) који су присутни у бројним европским државама, између осталих и у Србији.

Ова трансакција подразумева преузимање 15 брендова укључујући Venoruton – за лечење болести вена, Coldrex – за лечење симптома прехладе, Cetebe – витамин Ц додатак исхрани, Mebucaine – палета производа против запаљења грла и Tavegyl –антиалергјиски бренд. Само ових пет брендова чини нешто више од половине укупног промета производа који су предмет аквизиције.

„Штада је важан европски играч са јаким присуством на многим тржиштима и као таква све пожељнији партнер у сегментима генерике и здравствених производа широке потрошње. Брендови које смо купили и тржишта на којима су они присутни, добро су усклађени са Штадином географском стратегијом и нашим кључним активностима”, каже Петер Голдшмит, генерални директор Штаде. „Ова куповина ће нам омогућити да се додатно развијамо уз постојећи снажан раст који већ бележимо у генеричком пословању. Верујемо да ће, под нашим вођством, ови брендови бити освежени и да ће додатно јачати”, додаје Голдшмит.

Одушевљени смо тиме да у Штадин портфолио долази 15 брендова са снажним локалним наслеђем, као што су Venoruton, Coldrex и Cetebe”, напомиње Штефен Вагнер, руководилац Штаде одговоран за Европу. „Ово је идеална трансакција за обе стране.”

Са географског аспекта, производи GSK-овог портфолија који је Штада купила, продају се у многим земљама, а само у Немачкој, Русији, Пољској и Шпанији они чине више од десетине промета портфолија. Такође, Француска, Мађарска, Италија, Португалија, Србија и Швајцарска су међу првих 10 земаља по продаји овог портфолија, чиме додатно унапређују Штадину позицију као истинског паневропског играча у сегменту здравствених производа широке потрошње.

Ова трансакција подлеже уобичајеним условима и њено затварање се очекује у другом кварталу 2020. Никакви финансијски детаљи уговора о куповини имовине у погледу потпуних права, укључујући дозволе за стављање у промет, неће се објављивати.

О компанији STADA Arzneimittel AG

STADA Arzneimittel AG је компанија са седиштем у Бад Вилбелу, Немачка. Група следи стратегију базирану на два стуба коју чине генерички производи, укључујући фармацеутске специјалитете, и здравствени производи широке потрошње који се издају без рецепта. На глобалном нивоу, STADA Arzneimittel AG продаје своје производе у око 120 земаља. У пословној 2018. години, STADA је остварила кориговану продају Групе од 2.330,8 милиона евра и кориговану добит пре камате, пореза и амортизације (EBITDA) од 503,5 милиона евра. На дан 31. децембра 2018. године, STADA је имала 10.416 запослених широм света.


Почетна /

Пријавите се на нашу маилинг листу

* Обавезна поља