четвртак, 26.11.2020. ✝ Верски календар € Курсна листа
четвртак, 27.02.2020. у 15:22 О. Ј.

Пан­че­ву од НИС-а 15 ми­ли­о­на ди­на­ра

Размена споразума (Фото НИС)

Пан­че­во – Кроз про­грам „За­јед­ни­ци за­јед­но”, Нафт­на ин­ду­стри­ја Ср­би­је ће ове го­ди­не уло­жи­ти 114,5 ми­ли­о­на ди­на­ра у основ­не и сред­ње шко­ле у 12 гра­до­ва и оп­шти­на у Ср­би­ји, с же­љом да до­при­не­се без­бед­но­сти де­це и уче­ни­ци­ма пру­жи бо­ље усло­ве за сти­ца­ње но­вих зна­ња и ве­шти­на. На те­ри­то­ри­ји гра­да Пан­че­ва ове го­ди­не ће у окви­ру јав­ног кон­кур­са би­ти фи­нан­си­ра­ни про­јек­ти у вред­но­сти од 15 ми­ли­о­на ди­на­ра, о чи­јем из­бо­ру ће од­лу­чи­ва­ти ко­ми­си­ја са­ста­вље­на од пред­став­ни­ка ком­па­ни­је, ло­кал­не за­јед­ни­це и над­ле­жних ми­ни­стар­ста­ва.

– Же­лим да ис­так­нем од­лич­ну са­рад­њу са ком­па­ни­јом „НИС Га­спром њефт”, са ко­јом сва­ке го­ди­не са­ра­ђу­је­мо кроз про­грам „За­јед­ни­ци за­јед­но” и да им за­хва­лим на из­у­зет­но од­го­вор­ном од­но­су пре­ма ло­кал­ној за­јед­ни­ци. За­хва­љу­ју­ћи овом про­гра­му, обез­бе­ђен је кон­ти­ну­и­тет и омо­гу­ће­но одр­жа­ва­ње из­у­зет­но зна­чај­них ма­ни­фе­ста­ци­ја за град, по­пут Би­је­на­ла умет­но­сти, Џез фе­сти­ва­ла, као и про­је­ка­та у обла­сти здрав­ства, обра­зо­ва­ња и еко­ло­ги­је, одр­жи­вог раз­во­ја и ино­ва­ци­ја” – из­ја­вио је из­ме­ђу оста­лог гра­до­на­чел­ник Пан­че­ва Са­ша Па­влов. 

У Пан­че­ву је у окви­ру овог про­гра­ма до са­да ре­а­ли­зо­ва­но 134 про­јек­та, а прет­ход­не фи­нан­си­ра­на два – на­бав­ка са­ни­тет­ског во­зи­ла са тран­спорт­ним ин­ку­ба­то­ром, с ци­љем пра­во­вре­ме­не по­др­шке пре­вре­ме­но ро­ђе­ним, но­во­ро­ђе­ним бе­ба­ма и одој­ча­ди, и ре­кон­струк­ци­ја и адап­та­ци­ја Оде­ље­ња деч­је и пре­вен­тив­не сто­ма­то­ло­ги­је.

Као је­дан од во­де­ћих со­ци­јал­них ин­ве­сти­то­ра у Ср­би­ји, НИС под сло­га­ном „Бу­дућ­ност на де­лу” већ го­ди­на­ма ула­же ве­ли­ка сред­ства у раз­вој за­јед­ни­це, по­себ­но по­др­шку мла­ди­ма. Од 2009. го­ди­не у дру­штве­но од­го­вор­не про­јек­те ком­па­ни­ја је ин­ве­сти­ра­ла ви­ше од 3,7 ми­ли­јар­ди ди­на­ра.

Коментари0
92d2a
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Пријавите се на нашу маилинг листу

* Обавезна поља