уторак, 27.10.2020. ✝ Верски календар € Курсна листа
уторак, 28.04.2020. у 14:00

Фаучи оповргава теорију завере да је вирус корона направљен у кинеској лабораторији

Ентони Фаучи, водећи стручњак за инфективне болести и директор Америчког државног института за алергије и инфективне болести, оповргнуо је тренутну постојећу теорију завере да је вирус корона створен, те побегао из кинеске лабораторије.

Према „Бизнис инсајдеру”, одговарајући на питање новинара о постојећим гласинама о пореклу вируса, на дневном брифингу у Белој кући, Фаучи је рекао да је недавно истраживање групе висококвалификованих еволуционих виролога указало да је вирус пренесен са животиње на човека, а не направљен у лабораторији.

Истраживање које је водио Кристијан Андерсен, ванредни професор имунологије и микробиологије на истраживачком институту Скрипс у Калифорнији, објављено је 17. марта у часопису „Нејчер медисин”.

Студија је анализирала секвенце генома из SARS-CoV-2, новог вируса корона који узрокује ковид 19 и шест повезаних вируса корона и није пронађен доказ да је нови вирус корона направљен у лабораторији. „Не верујемо у веродостојност било ког сценарија по којем је вирус створен у лабораторији”, закључује ова студија.

Амерички центри за превенцију и контролу болести такође су изнели, у извештају о ситуацији у вези с новим вирусом корона, да све указује на то на је вирус потекао с „велике пијаце морских плодова и живих животиња, што сугерише ширење вируса са животиње на човека”.

 

Пријавите се на нашу маилинг листу

* Обавезна поља