понедељак, 13.07.2020. ✝ Верски календар € Курсна листа
среда, 06.05.2020. у 15:17

Авиони из многих земаља преузимају медицинске залихе у Кини

(Фото принтскрин)

Недавно су сви типови авиона из Француске, Русије, Шпаније, Ирана и других земаља слетели у Кину како би преузели медицинске залихе, пружајући јединствен призор усред борбе против епидемије ковида 19.

Између осталих и „антонов Ан-225 мрија”, највећи светски авион за пренос терета, слетео је на Тианђин Бинхаи, међународни аеродром на северу Кине, и то већ трећи пут од избијања епидемије.

Медицинске маске, заштитна одећа и друге медицинске залихе достављене су у Француску, Немачку, Русију, Маурицијус, те друге земље које имају недостатак медицинске опреме.

У духу транспарентности и отворености, Кина сарађује с целим светом у борби против ковида 19 од самог почетка избијања и ширења епидемије. Од 22. априла, кинеска влада хитно је пружила или пружа потребну медицинску опрему за више од 150 земаља и међународних организација. Кина је такође олакшала услове за комерцијалну набавку за друге земље, спремна да помогне оним земљама којима је помоћ најпотребнија.

Према статистичким подацима кинеске царине, Кина је од 1. марта до 4. априла извезла антиепидемијске залихе у вредности од 10,2 милијарди РМБ (приближно 1,4 милиона долара). Извезено је 3,86 милијарди маски, 37,52 милиона заштитне опреме, 2,41 милион инфрацрвених топломера, 16 хиљада респиратора, 2,84 милиона тестова и 8,41 милион заштитних наочара. Џао Лиђијан, гласноговорник у министарству за спољне послове Кине, дао је изјаву на редовној конференцији 10. априла:

„Од 8. априла 58 земаља и региона, као и 4 међународне организације, потписали су уговоре с кинеским компанијама о комерцијалној набавци медицинских залиха, док су преговори о таквој комерцијалној набавци у току са 71 државом и 10 међународних организација. Многи други инострани купци такође сарађују с кинеским компанијама.„

Глобал (Global) је потврдио, према извештајима СЗО о ковиду 19, да је број случајева оболелих од ковида 19 у понедељак премашио 2,8 милиона достигавши 2.878.196 од 10 сати по средњоевропском времену (8 сати ГМТ).

(Фото извор: CAAC NEWS/ Ли Тонг, Пенг Сићи, Ванг Луђие, Лиу Сеченг, Чанг Шуо, Су Сиангђанг, Лиу Јусуан, Рен Ли, Фу Руи, Луо Тао, Чу Венминг, Ђу Шучен)

Пријавите се на нашу маилинг листу

* Обавезна поља