четвртак, 13.05.2021. ✝ Верски календар € Курсна листа
уторак, 12.05.2020. у 11:39

Двадесет седам година Хемофарм фондације

Чувамо срце друштва, бринемо о здрављу људи
(Фотографије Хемофарм)

Хемофарм фондација обележава 27 година постојања у јеку пандемије корона вируса када је угрожено здравље људи читаве планете, а подршка здравственом систему одговорност сваког од нас. Спроводећи своју мисију БРИНЕМО О ЗДРАВЉУ ЉУДИ, Хемофарм фондација на почетку кризе донирала је пет милиона динара Вршцу и Шапцу, градовима у којима се налазе производни погони компаније Хемофарм, за борбу против пандемије COVID-19 и подршку најугроженијем становништву.

Током марта и априла ове године, Фондација је свој рад усмерила на информисање јавности о мерама заштите здравља од корона вируса и психо-социјалну подршку кроз трибине „На кафи са психологом” и блогове психолога и психотерапеута на тему очувања физичког и менталног здравља. Рад Хемофарм фондације препознат је у време кризе и од стране јавности – у марту смо изабрани за један од 15 најпраћенијих компанијских профила на Инстаграму у Србији, као једина фондација.

„Криза у којој смо се сви заједно нашли само је потврда да оно што радимо 60 година кроз Хемофарм и 27 година кроз нашу фондацију – бринемо о здрављу људи, морамо још одлучније да радимо у будућности. Остајемо поуздан партнер држави не само у борби против коронавируса већ и у промовисању одговорног понашања према људима и заједници у којој послујемо”, изјавио је др Роналд Зелигер, генерални директор компаније Хемофарм.

 

„У оваквим кризама, најважније је показати одговорност и солидарност. Ми то радимо од свог настанка - бринемо о здрављу људи, унапређујемо квалитет услуга у здравственом систему, подржавамо младе, будуће лидере позитивних промена у друштву и улажемо у људе и идеје које су мотор развоја савременог друштва. То смо наставили да радимо и током пандемије коронавируса. За ових 27 година говорили смо гласно о темама које нису имале широку подршку јавности као што је донирање и трансплантација органа, борили се за живот сваког појединца јер нам је здравље људи најважније и око тога никада нисмо правили компромис”, рекла је Сузана Ђорђевић, директорка Хемофарм фондације.

За 27 година постојања, Хемофарм фондација реализовала је 2200 активности у вредности од 13 милиона евра. Улагали смо у клиничко-болничке центре, домове здравља, подржали 3480 младих, будућих лидера у заједницама, установили Награду за изузетност као подршку идејама и пројектима појединаца, организација и институција који мењају лице друштва на боље. За наш блог писало је 80 угледних појединаца – амбасадора, лекара, психолога, филантропа, писаца, музичара о физичком, менталном здрављу и друштвеној одговорности.

Значајни и у јавности највише препознати пројекти Хемофарм фондације су кампања „Свим срцем”, која је само у периоду од 2015. до 2019. године реализовала програм подршке за више од 50 здравствених институција у Србији, као и кампање о донирању и трансплантацији органа „Најважнији позив у животу” и „И ја сам донор. Јер навијам за Србију” чији је циљ повећање броја донора у Србији. Један од најновијих пројеката „На кафи са психологом” покренут је са намером да утиче на свест јавности да се о менталном здрављу мора бринути једнако као о физичком као и да тегобе у вези са менталним здрављем нису лична слабост, већ здравствени проблем за који постоји адекватно решење ако се на време потражи стручна помоћ. На трибинама се разговарало о депресији, стресу на послу, зависности, менталном здрављу у време корона вируса и др. Поједине трибине на YouTube каналу Фондације имају више од 200.000 прегледа.

На иницијативу Хемофарм фондације, усвојен је Закон о пресађивању људских органа и установљен Национални дан донора – 6. јун. Реализоване су бројне акције ЉУДИ ЉУДИМА у којима су учествовали запослени Хемофарма и Фондације од добровољног давања крви, акција озелењавања до прикупљања различите хуманитарне помоћи за најугроженије становнике Србије.

За свој рад и друштвену ангажованост, Хемофарм фондација је у претходних 27 година добила бројна признања, а само у последњих пет година година освојила је 24 награде, укључујући STADA Best Practice Award. Током 2017. године проглашена је водећом фондацијом у Србији.

Хемофарм фондација је члан Савета за филантропију Владе Србије, AHK Радне групе за CSR-SDG, Саветодавног одбора Националне алијансе за локални економски развој – НАЛЕД и Српског филантропског форума.

logo

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт politika.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта politika.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.

Пријавите се на нашу маилинг листу

* Обавезна поља