уторак, 19.01.2021. ✝ Верски календар € Курсна листа
понедељак, 18.05.2020. у 12:08

ФМК брише границе између традиционалних академских дисциплина

Реч оснивача Факултета за медије и комуникације, Проф. др Наде Поповић Перишић
Проф. др Нада Поповић Перишић (Фотографије: Факултет за медије и комуникације)

Факултет  за медије и комуникације је савремена школа критичког мишљења у домену друштвених наука и уметности која повезује теорију и праксу, и студенте  стимулише  да развију личну  креативности.  Сматрамо да образовање треба да  оспособи младе људе  да  активно учествују у обликовању друштва.

Кроз програме Дигиталног маркетинга, Медија и комуникација, студенти развијају критичко мишљење, разумевање природе и функционисања дигиталног света и интерпретирају и стварају иновативан медијски садржај; кроз програм Психологије истражују процесе који обликују  личност, док на Департману за социјални рад  студенти уче како да очувају темељне вредности наше заједнице чију прошлост проучавамо да бисмо обликовали будућност кроз артикулисање нових идеја на департманима за Студије политике и хуманистике; на студијама Дигиталних уметности кроз слику, форме и звуке студенти замишљају, сагледају и обликују нове ствари и нове стварности. И најзад, будући да живимо у свету слика, настојимо да уведемо нове стандарде у производњи и реализацији телевизијских серија, на истоименом новом студијском програм, а  програм Креативних индустрија сажима одговоре на доминантне феномене овог времена.

Бришемо границе између традиционалних академских дисциплина као што су психологија, социологија, филозофија и спајамо традиционалне академске вештине са практичним радом. Кроз изборне предмете студенти прилагођавају курикулуме својим интересовањима и могу да комбинују различите дисциплине као што су: психологија и филм, графички дизајн и комуникације, политика и истраживачко новинарство, фотографија и односи с јавношћу, сторyтеллинг и начини аргументације - зато што креативност значи увођење интердисциплинарности (код старих Грка тецхне означава у исти мах уметност и технологију). Програм докторских студија представља својеврсно интердисциплинарно и трансдисциплинарно кретање кроз знање. Мото наших студената је аутентичност, креативност, отвореност, транспарентност, друштвена солидарност и жеља за праведнијим и слободнијим светом. Језик, односно форме дискурса, имају битног удела у томе како мислимо, како видимо свет и како на њега одговарамо. Отуда потреба  да се на константне изазове времена  одговори  кроз флексибилне и иновативне програме. Наш образовни циљ је да студенти развију критички дух, смисао за комплексност, за аналошко мишљење и слободну асоцијацију идеја и слика.

logo

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт politika.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта politika.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.

Пријавите се на нашу маилинг листу

* Обавезна поља