среда, 15.07.2020. ✝ Верски календар € Курсна листа
среда, 03.06.2020. у 16:14

Крменадле с крушкама

(Фото Пиксабеј)

Потребно је:

  • 5 свињских крменадли
  • 3 крушке, слатке
  • 100 ситно сецканих ораха
  • мало уља
  • 2 струка црног лука
  • 1 струк белог лука
  • со
  • бибер
  • суви зачин
  • 2 дл белог вина
  • сенф

Месо премазати сефом, посолити, посути бибером и сувим зачином, прелити белим вином па оставити да мало oдстоји. У плићем суду угрејати уље па сипати ситно исецкани млади црни и бели лук. Када почне да добија стакласти сјај, додати орахе и крушке које сте претходно опрали, ољуштили и исецкали на ситне коцкице.
Све заједно динстати десетак минута, док крушке не омекшају. Ако је потребно, доливати помало воде. Месо пећи на електричном роштиљу или на мало уља у тигању, по 15–20 минута с обе стране. Када је готово, ставити у суд с умаком од крушки и заједно још пустити да се крчка неколико минута. Служити са сезонском салатом.

Коментари0
8c807
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Пријавите се на нашу маилинг листу

* Обавезна поља