петак, 23.10.2020. ✝ Верски календар € Курсна листа
четвртак, 04.06.2020. у 10:33

Домаћа панцерота

(Фото Пиксабеј)

Потребно је:

  • 320 г брашна
  • пола коцке квасца
  • 180 мл млека
  • 1 јаје
  • со
  • 50 г маслаца/маргарина
     

ЗЕЛЕНИ ФИЛ

  • 100 г маслаца/маргарина
  • со
  • 150 г младог сира/рендани качкаваљ
  • 2 до 3 струка младог белог/црног
  • лука
  • 1 жуманце

ЖУТИ ФИЛ

  • 1 жуманце
  • 150 г ренданог качкаваља
  • босиљак

У шољу ставити квасац с мало шећера и неколико кашика млаког млека, сачекати да почне да „ради” па умесити тесто. По потреби додати мало воде. Оставити на топлом да нарасте, око сат времена. Када је тесто нарасло, премесити па оклагијом развући на дебљину од око један сантиметар.
Већим округлим калупом вадити кругове. Филовати зеленим/жутим филом па сваки круг преклопити и добро прстима притиснути да се приликом печења панцероте не отворе. Пећи у загрејаној пећници на 200, а потом на 180 степени Целзијуса око 30 минута. Премазати пред крај умућеним

Коментари0
1a1b7
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Пријавите се на нашу маилинг листу

* Обавезна поља