среда, 12.08.2020. ✝ Верски календар € Курсна листа
среда, 01.07.2020. у 15:23

Наранџаста густа чорба

(Фото Пиксабеј)

Потребно је:

  • 1 батат/сладак кромпир
  • 1 мања тиквица
  • 1 јабука, слатка
  • 2 шаргарепе
  • сок од лимуна
  • суви зачин
  • бибер
  • першун
  • цимет
  • јогурт (по жељи)

Опрати и исецкати батат, шаргарепу, тиквицу и јабуку. Што се ситније исецка, краће ћете их кувати. Долити око 1,5 воде. Кувати 15 до 20 минута да се све лепо обари па додати сок од лимуна, першун, кашичицу сувог зачина и бибера, по укусу. Преручити па испасирати штапним миксером или ручно, вратити у суд с водом где се поврће и воће кувало и оставити још неколико минута на нижој температури да пусти два-три кључа. Служити топло, приликом сервирања посути циметом.

Коментари0
9798a
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Пријавите се на нашу маилинг листу

* Обавезна поља