субота, 31.10.2020. ✝ Верски календар € Курсна листа
четвртак, 23.07.2020. у 13:54

Кинеска компанија CCECC (China Civil Engineering Construction Corporation) активно помаже Етиопији у борби против ковида 19

Од избијања ковида 19, Кина и Етиопија су константно сарађивале и подржавале једна другу. Док је кинеска влада активно помагала Етиопији, пружајући медицинску и финансијску подршку те слала медицинске тимове ради размене искустава и дубље сарадње, кинеска предузећа су такође дала све од себе да пруже подршку локалном становништву у борби против вируса. Кинеске компаније у Етиопији не само да су активно донирале медицинске и финансијске залихе, већ су се, такође, одазвале позиву локалне владе, помажући у распоређивању материјала у Етиопији, јачајући на овај начин везе између двеју земаља.

До 2. јуна у Етиопији је било 1.444 потврђена случаја инфекције у вези с ковидом 19, међу којима је главни град Адис Абеба имао више од 70% случајева. Кинеска амбасада у Етиопији позвала је кинеска предузећа у Етиопији да активно донирају медицински материјал општинској влади Адис Абебе. ССЕСС је активно имплементирао захтеве амбасаде и давао донације у различитим облицима, освојивши широка признања локалних заједница. Заједно с другим кинеским предузећима у Етиопији, ССЕСС је 2. јуна учествовао у донацији медицинског материјала те финансијске подршке за општинску владу Адис Абебе.

Свечаност је организовала кинеска амбасада у Етиопији, током које је амбасадор изложио детаљније информације о овој донацији и појаснио мере које Кина спроводи како би се Етиопији помогло у борби против пандемије, наглашавајући да је у случају изненадне епидемије глобална и регионална сарадња од суштинског значаја.

Градоначелник Такеле Ума Банти изразио је захвалност кинеској влади, Кинезима и кинеским предузећима, рекавши да ће донирани материјал бити дистрибуиран медицинском особљу, јавним званичницима и полицајцима који се боре на линији фронта и да је то приоритет.

Напоменуо је и да је подршка веома важна Адис Абеби и њеним грађанима који су се храбро понели у борби против пандемије. Позвао је све секторе да предузму активне акције и наставе да подржавају Етиопију у борби против вируса.

Пријавите се на нашу маилинг листу

* Обавезна поља