четвртак, 22.10.2020. ✝ Верски календар € Курсна листа
уторак, 11.08.2020. у 16:54

Лосос из тигања

(Фото Пикселс)

Потребно је (по особи):

  • 1 филе свежег лососа
  • 1 лимун
  • бели лук у праху
  • суви зачин
  • бибер
  • першун
  • уље
  • За сос холандез:
  • 30 г путера
  • 1 жуманце
  • 1 кашика белог вина
  • мало мускатног орашчића
  • со
  • бели бибер

Филе посолити с обе стране, па спустити у тигањ на загрејано уље, тако да се прво испржи кожа. Посути зачинима. Окренути на другу страну да се докраја испржи. Извадити на тањир, прелити лимуновим соком и сецканим першуном и одмах јести. Може се служити уз гриловано поврће, у засебној чинији, или уз сос холандез: жуманце размутити с белим вином, посолити, па на пари кувати уз непрекидно мешање док се не добије густ сос. Склонити с ватре, умешати путер док се сасвим не растопи, нарендати мало мушкатног орашчића, побиберити.

Коментари0
f256f
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Пријавите се на нашу маилинг листу

* Обавезна поља