четвртак, 24.09.2020. ✝ Верски календар € Курсна листа
среда, 26.08.2020. у 15:34

Свињске шницле у коњак сосу

(Фото Пиксабеј)

Потребно је:

  • 1 кг дебље сечених свињских шницли
  • јаја, брашно, мрвице и уље за поховање
  • главица црног лука
  • 250 г шампињона
  • 3 чена белог лука
  • 2 кашике масти (од печења)
  • 2 кашике брашна или соја соса
  • 2 дл коњака
  • бибер, со

Шницле излупати, посолити, побиберити и испоховати. Посебно испржити ситно сецкан црни лук да постане стакласт, па додати шампињоне исечене на листиће и заједно продинстати. Потом додати и ситно сецкан бели лук, маст и брашно и налити литар хладне воде и коњак. Овим сосом прелити шницле и пећи у рерни око један сат. Служити топле уз тестенину или печен кромпир.

Коментари0
cbd30
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Пријавите се на нашу маилинг листу

* Обавезна поља