петак, 23.10.2020. ✝ Верски календар € Курсна листа
петак, 18.09.2020. у 13:46
ПОЧЕО ЈЕСЕЊИ ЦИКЛУС ТРИБИНА ХЕМОФАРМ ФОНДАЦИЈЕ „НА КАФИ СА ПСИХОЛОГОМ”

Тема: Како до баланса између пословног и приватног живота?

(Фотографије Хемофарм)

Од проглашења пандемије COVID-19, мало је људи на планети који нису „избачени из колосека” и натерани да воде другачије животе, па је јесењи циклус трибина „На кафи са психологом” Хемофарм фондације отворен управо разговором на тему „Како до баланса између пословног и приватног живота?”

Здравствена криза која нас је задесила значајно је променила начин на који живимо, радимо и дружимо се. За већину, она је значила социјално дистанцирање и прелазак на рад од куће. Иако посао од куће може да има својих предности, привикавање на нову врсту свакодневице за многе је и проблематичан. Један од главних разлога за то стање лежи у тешкоћи да међу зидовима својих станова пронађемо ту праву равнотежу између пословног и приватног живота.

О томе како успоставити баланс између пословног и приватног живота и како функционисати у времену кризе разговарали су Миона Живков Иванишевић, организациони психолог, HR менаџер, БДК Адвокати и Драган Илић, психолог и новинар.

Главна порука са трибине, која је поштујући епидемиолошке мере одржана пред публиком од 20 људи, јесте да је при успостављању равнотеже најважније прво одредити приоритете. Имајући у виду да су се у новој реалности пословни и приватни живот испреплетали, и да се сада посао обавља истовремено кад и кућни и породични послови, првенствено треба да одредимо шта треба да се уради прво, а шта може да сачека. Тренутна ситуација је довољно стресна да бисмо сами себи додавали стрес и анксиозност покушавајући све да урадимо истовремено. Други корак је адаптација. „У приватни живот треба унети мало структуре, а у пословни пренети лежерност из приватног живота. И као што смо сви морали прво да се прилагодимо глобалној кризи, тако сада морамо новонасталу ситуацију у пословном и приватном животу да прилагодимо својим потребама и могућностима”, истакла је Миона Живков Иванишевић на трибини коју у целости можете да погледате на YT каналу Хемофарм фондације.

Више о томе како на најбољи начин да успоставите баланс у свом животу можете да прочитате у блогу Мионе Живков Иванишевић на сајту Хемофарм фондације.

Хемофарм фондација, Институт за психологију Филозофског факултета у Београду и Арт комуна Дорћол Platz покренули су пројекат „На кафи са психологом” како би јавности указали да се о менталном здрављу мора бринути једнако као и о физичком и да за „проблеме” постоје решења уколико на време потражимо помоћ стручњака.

Пријавите се на нашу маилинг листу

* Обавезна поља