недеља, 25.10.2020. ✝ Верски календар € Курсна листа
недеља, 20.09.2020. у 11:09

Свињски филе с бресквом

(Фото Пиксабеј)

Потребно је:

  • 600 г свињског меса
  • сенф
  • свеж или суви рузмарин
  • љута паприка у праху
  • бели лук
  • бибер
  • маслиново уље
  • сирће балзамико
  • 0,5 кг шаргарепе
  • 0,5 кг кромпира
  • за карамелизовање воће:
  • 3 брескве
  • 3 мање главице црвеног лука
  • балзамико сирће
  • шећер
  • бели лук
  • маслиново уље/путер
  • со

Направити маринаду од маслиновог уља, сенфа, рузмарина, љуте паприке, белог лука и шареног бибера, балзамико сирћета, па намазати месо. Оставити да стоји неколико сати у фрижидеру. Најбоље рано ујутро, ако се ручак спрема после подне.

У ватростални суд поређати кромпир исечен на веће комаде, шаргарепу и црни лук. Прелити с мало маслиновог уља и мало воде, па промешати. Поклопљено с алу-фолијом ставити у рерну и пећи на 220 степени, око тридесетак минута.

На тигању с мало масноће ставити комаде меса филеа па их пржити, по неколико минута са сваке стране. Након тога додати у посуду с кромпиром и шаргарепом у рерни, прелити маринадом и убацити бели лук. Прекрити фолијом и пећи још око пола сата, док месо не буде готово.

Брескве опрати, ољуштити и исећи на колутове. Ставити их у суд с мало исецканог белог и црног лука и рузмарина. Мешати непрестано, на умереној ватри, три до четири минута. Онда додати балзамико сирће и три, четири кашике шећера, динстати док се шећер не отопи и склонити с ватре.

Служити исечене комаде филеа с колутовима брескве.

Коментари0
9c316
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Пријавите се на нашу маилинг листу

* Обавезна поља