Потребно је
- 1 кг спанаћа
- 200 г теста за лазање
- 250 г ренданог качкаваља
- 40 г путера
- 0,5 л сока од парадајза
- 2 кашике брашна
- 150 мл млека
- 2,5 дл киселе павлаке
- свеж першун
- 20 г меда
- мало љуте паприке у праху
- маслиново уље
- со
- бибер
Очистити и опрати спанаћ па га скувати у сланој води. У тигању загрејати маслиново уље и додати сок од парадајза, љуту паприку, мед и со па на умереној ватри крчкати сос око двадесетак минута, уз повремено мешање. У другом тигању загрејати путер и додати брашно па сипати млеко и павлаку. Мешати док се не добије кремасти сос, побиберити и зачинити мускатним орахом и свежим ситно сецканим лишћем першуна.
У ватросталну посуду ређати један слој теста за лазање па намазати црвеним сосом, од парадајза, ставити нови слој теста па ређати оцеђени спанаћ. Посути ренданим сиром па поклопити последњим слојем теста и преко сипати бели сос са зачинима. Посути преосталим ренданим качкаваљем.
Пећи у рерни на 200 степени Целзијуса, око пола сата. Служити топло.