недеља, 25.10.2020. ✝ Верски календар € Курсна листа
понедељак, 12.10.2020. у 17:39

Риба с преливом и пиринчем

(Фото Пиксабеј)

Потребно је:

  • 1 кг рибе (најбоље филета сома)
  • 300 г јабука
  • 1 кг кеља
  • 200 г пиринча
  • 100 г печурака
  • 100 г зелене бораније
  • 1 лимун
  • 2 главице црног лука
  • 1 главица црвеног лука
  • 1 већи парадајз

Рибу очистити, исећи (на филете) посолити и побиберити, прелити соком од пола лимуна, оставити 10 минута да се маринира. Уваљати у брашно, па пржити по пет минута с обе стране на загрејаном уљу. Исецкати лук на кришке, продинстати, додати исецкане јабуке преливене соком од пола лимуна. Јабуке динстати заједно с црним луком, па додати кељ и динстати све заједно 10 минута. Посолити и побиберити.

Исецкати печурке и парадајз на коцкице, пропржити на загрејаном уљу, додати боранију, пиринач и воду и кувати све заједно 10–15 минута. Посолити и побиберити. Рибу по жељи посути црвеним луком сеченим на режњеве и сервирати с пиринчем и варивом од кеља и јабука.

Коментари0
73b00
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Пријавите се на нашу маилинг листу

* Обавезна поља