Потребно је
- 1 већа или 2 мање келерабе
- једна мања тиквица
- уље
- мало маслиновог уља
- главица црног лука, средња
- 200 мл киселе павлаке
- со
- бибер
- по укусу мускатни орах
- кисело млеко
Келерабу и тиквицу опрати и исећи на ситне коцкице. У дубоки суд у коме ће се кувати чорба сипати маслиново и сунцокретово уље, додати ситно исецкан црни лук па мало пропржити на лаганој ватри неколико минута. Додати со, а потом исецкане келерабу и тиквице. Побиберити и додати мускатни орах па налити водом, не више од две литре и оставити да се кува.
Кувати на умереној температури око 20 минута.
Оцедити воду, а масу испасирати. Додати воду у којој се кувало поврће по потреби да не буде превише густа. На крају умешати киселу павлаку и оставити на два-три кључа па искључити ринглу. Служити топло. За декорацију у тањире ставити поврће у комаду које није измиксано или крутоне.