субота, 28.11.2020. ✝ Верски календар € Курсна листа
среда, 21.10.2020. у 17:16 К. Р.

Хандке од крви и меса

На другој трибини о аустријском нобеловцу говоре Јан Красни, Драгана Ковачевић и Горан Гоцић
Петер Хандке (Фото ЕПА/Andres Wiklund)

Друга онлајн трибина из серијала „Хандке у Србији” који, под покровитељством Министарства културе и информисања, а у склопу пројекта „Подршка издавању изабраних дела Петера Хандкеа”, организује Удружење књижевних преводилаца Србије, биће одржана вечерас с почетком у 19 часова, у београдској књижари „Златно руно” у Светогорској улици.

После прве трибине, која је забележила велику гледаност и изазвала одјеке у културној и широј јавности, овога пута ће, у „Златном руну”, Хандке бити осветљен превасходно као личност, као биће од крви и меса, а биће, наравно, речи и о разним аспектима његовог стваралаштва и његовом утицају на српске ауторе.

О аустријском писцу, добитнику Нобелове награде за књижевност, говориће германиста и књижевни преводилац Јан Красни, новинар Драгана Ковачевић и писац Горан Гоцић, а разговор ће водити Владимир Д. Јанковић. Трибина ће моћи да се прати уживо, а и накнадно, преко јутјуб канала Удружења књижевних преводилаца Србије (https://www.youtube.com/channel/UC-_Ykx3_QqYCkYwvN8Uz6CQ).

Коментари0
6b368
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Пријавите се на нашу маилинг листу

* Обавезна поља