недеља, 29.11.2020. ✝ Верски календар € Курсна листа
петак, 23.10.2020. у 14:26

Стабилност и флексибилност као одговор на кризу

(Фото НИС)

НИС је, упркос кризи изазваној пандемијом коронавируса, остао стабилна компанија која није отпуштала запослене и редовно је исплаћивала основне зараде у пуном износу, ослањајући се на сопствене ресурсе, рекла је Наталија Биленок, заменик генералног директора НИС-а за организациона питања.

„Пандемија је захтевала да будемо веома флексибилни – рад од куће омогућили смо за око 3.000 запослених у администрацији. Иако је реч о мери која је захтевала и много логистике и материјалних издвајања, потпуно смо успели у томе, а радни процеси нису трпели“, рекла је Наталија Биленок у интервјуу за Магазин „Бизнис”.

Према њеним речима, НИС је у условима кризе запосленима пружио додатну сигурност и стабилност.

„Ми знамо да наш бизнис не сме да стане, јер је важан и за Србију и за цео регион. Зато је била важна наша флексибилност и ми смо то обезбедили: за само недељу дана од проглашења ванредног стања, омогућили смо рад од куће за 3.000 наших запослених. Обезбедили смо рачунаре, лап-топове, појачали интернет конекције и сви су могли безбедно да раде. Наша служба људских ресурса је невероватном брзином обезбеђивала све дозволе, да би наши запослени на пумпама могли да добију дозволе за кретање и за време полицијског часа. Све је радило као сат, људи су радили тимски, помагали једни другима, рекла је заменица генералног директора НИС-а.

Коментаришући резултате истраживања „ТалентX” специјализованог портала Инфостуд по којима је НИС најпожељнији послодавац у Србији, Наталија Биленок је рекла да је то велико признање, али и обавеза да се настави са унапређењима у тој области.

„Ми, иначе, радимо наша интерна истраживања, али ово је екстерно и зато нам је изузетно значајно. Учествовало је више од 10.000 учесника; анкетирани су одговорили да највише цене финансијски стабилно пословање, пријатељско и пријатно радно окружење, као и јасан и фер систем награђивања. Када се то има у виду, јасно је због чега је НИС, као компанија која је остала стабилна и у условима пандемије коронавируса и велике кризе на нафтном тржишту, успела да буде првопласирана у овом истраживању”, рекла је она.

Према њеним речима, велика предност НИС-а је што пажљиво анализира потребе запослених, који компанију виде као партнера у овим изазовним временима.

„Поред тога, пратимо све модерне трендове и идемо у корак са временом и новим генерацијама. Убеђена сам да нас све то чини атрактивним послодавцем, који својим запосленима нуди рад на изазовним пројектима. Уз то, колективни уговор НИС-а један је од најбољих у региону. Све то заједно чини нашу формулу за успех, рекла је Наталија Биленок.

Пријавите се на нашу маилинг листу

* Обавезна поља