субота, 28.11.2020. ✝ Верски календар € Курсна листа
петак, 30.10.2020. у 18:46

Пита са сиром и паприком

(Фото Пиксабеј)

Потребно је:

• 1/2 кг кора за питу
• 300 г младог сира
• 3–4 печене црвене паприке
• 5 јаја
• 3 дл уља
• 50 г сусама, прашак за пециво

Прашак за пециво размутити у пола чаше воде. Сир изгњечити, па помешати с исецканим паприкама, размућеним јајима и уљем. Фил по укусу посолити. Затим прву кору попрскати уљем и водом у којој је размућен прашак за пециво, преко ње ставити 2–3 згужване коре, које се претходно замоче у фил, па завити у ролат и тако редом док се не утроше све коре. Ролате исећи на комаде, сложити у подмазану тепсију и одозго попрскати уљем и преосталим филом.

Пећи у загрејаној рерни на 200 сте- пени док не порумени.

Коментари1
d972b
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.

Proba li neko ovaj recept?
Prašak za pecivo se meša sa brašnom i stavlja u kolač kao poslednje jer u roku od 3 minuta se mora staviti u rernu, inače gubi svoje dejstvo. 15-16 grama dovoljno 500 gr brašna. Stavljati ga u sir dobija se samo opor ukus, jer pita se jede topla, a sve dok je toplo pecivo osete se hemikalije. Zašto mora pita biti kao naduvana? 5 jaja na 300 gr sira je previše, dobije se kaša. 3 dl ulja... pita će se kuvati u ulju. Fil se stavlja u kore, više kora korisiti. U svim receptima je prviše ulja!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Пријавите се на нашу маилинг листу

* Обавезна поља