Потребно је:
• 400 г тестенине
• конзерва белог пасуља
• 2 дл маслиновог уља
• 4 главице белог лука
• со, чили или свежа љута паприка
• веза першуна
Неочишћене, целе главице белог лука ставити у малу посуду за печење, прелити с четири кашике маслиновог уља и пећи у рерни на 160 степени 40 минута. Извадити их из рерне и пустити да се охладе. У међувремену, у великом лонцу скувати тестенину. Исећи першун, али не превише ситно.
Из испечених главица лука виљушком истиснути средину, додати першун, а затим уз мешање постепено додати маслиново уље, прво оно од печења белог лука. На крају посолити по укусу и додати количину згњеченог чилија по укусу. Скувану тестенину оцедити и у лонац у којем је кувана одмах додати мало уља и оцеђени пасуљ. У то додати сос од белог лука, пажљиво промешати и ставити на ринглу, кратко минут-два, тек толико да се загреје. Сервирати у топлим тањирима и послужити са зеленом салатом.