субота, 28.11.2020. ✝ Верски календар € Курсна листа
субота, 31.10.2020. у 13:55

Љутa тестенинa

(Фото Пиксабеј)

Потребно је:

• 400 г тестенине
• конзерва белог пасуља
• 2 дл маслиновог уља
• 4 главице белог лука
• со, чили или свежа љута паприка
• веза першуна

Неочишћене, целе главице белог лука ставити у малу посуду за печење, прелити с четири кашике маслиновог уља и пећи у рерни на 160 степени 40 минута. Извадити их из рерне и пустити да се охладе. У међувремену, у великом лонцу скувати тестенину. Исећи першун, али не превише ситно.

Из испечених главица лука виљушком истиснути средину, додати першун, а затим уз мешање постепено додати маслиново уље, прво оно од печења белог лука. На крају посолити по укусу и додати количину згњеченог чилија по укусу. Скувану тестенину оцедити и у лонац у којем је кувана одмах додати мало уља и оцеђени пасуљ. У то додати сос од белог лука, пажљиво промешати и ставити на ринглу, кратко минут-два, тек толико да се загреје. Сервирати у топлим тањирима и послужити са зеленом салатом.

Коментари0
ce1cb
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Пријавите се на нашу маилинг листу

* Обавезна поља