Потребно је:
• 20 г квасца
• 3 дл млека
• 1–4 кашике шећера
• 1 дл уља
• 1 јаје
• 600–700 г брашна
• 100 г маргарина
• 200 г мармеладе
• шећер у праху за посипање
У топло млеко с једном кашиком шећера потопити квасац да одстоји. У већу посуду ставити пола кило- грама брашна, шећер, уље, јаје и надошли квасац, па умесити тесто додајући преостало брашно. Чинију с тестом прекрити крпом и оставити на топлом пола сата да нарасте. Када је тесто нарасло, изручити га на радну површину и мало премесити, па развући на дебљину од пола милиметра. Исећи га на квадрате, па на сваки ставити мармеладу и спајати супротне врхове квадрата у средину и обликовати лоптице. Плех подмазати са свих страна, а затим ређати једну по једну лоптицу од теста и сваку премазати отопљеним маргарином. Када се слаже, још једном их све премазати, па оставити тепсију на топлом да лоптице нарасту. Може се, рецимо, укључити рер- на на 50 степени и у њу ставити тепсија с бухтлама петнаестак минута. Затим их извадити, па догрејати рерну на 220 степени и онда ставити да се пече око 25–30 минута.
Печене бухтле посути шећером у праху и служити.