четвртак, 26.11.2020. ✝ Верски календар € Курсна листа
уторак, 03.11.2020. у 14:10

Крилца из рерне

(Фото Пиксабеј)

Потребно је:

• 1 кг пилећих крилаца
• 2 кашике уља за динстање
• 50 г сланине
• 2 главице црног лука
• 1 мањи корен целера
• 400 г шампињона
• 1 дл белог вина
• 1 кашика брашна
• 1 јабука
• 2 кашике меда
• 1 кашика сирћета
• со

Крилца мало посолити и поређати у ватросталну чинију. На уљу и сланини, исеченој на листиће, издинстати исец- кан лук и целер исечен на коцкице, с мало соли. Додати шампињоне, исечене напола, смањити температуру, па динстати још пет минута. Сипати бело вино и кашику брашна. Наставити с динстањем уз мешање још неколико минута. Искључити ринглу па додати јабуку исечену на коцке и мед помешан са сирћетом. Промешати, па распоредити преко и између крилаца. Пећи покривено алу-фолијом 45 минута на 200 степени и још 15 минута без фолије.

Коментари1
49d11
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.

Dragan Pik-lon
Ovakvo spremljena krilca su omiljeni mezetluk u svim barovima,pabovima,braon barovima...na zapadu.Sluze ih dzabe,oko 18 cas,bas kad je vreme vecere.Gosti su sa posla svratili na jedno picence.Dovitljivi ugostitelji ih sa krilcima zadrze jos sat vremena.tako da u medjuvremenu popiju i do deset piva-ako je sfera uzavrela i ako su krilca slanija nego sto bi trebalo da bude.Doduse jos ukusnija su res pecena na rostilju na cumuru.No,retko ko ima dozvolu za to jer mu treba ventilacija od 8 m.u visinu.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Пријавите се на нашу маилинг листу

* Обавезна поља