Потребно је:
• 2 шаке свежег спанаћа
• 1 главица црног лука
• 2 шаргарепе
• 1 корен першуна
• 50 г корена целера
• 1 чен белог лука
• 2 мања кромпира
• мало уља
• со
• бибер
У шерпи загрејати уље, па додати исецкан црни лук. Динстати док лук не омекша уз повремено додавање воде и мешање. Када је лук омекшао додати шаргарепу, целер и першун, све исецкано да се што брже скува. Кратко пропржити уз стално мешање. Бели лук исецкати, па додати у шерпу и пржити тек толико да пусти арому. Налити с литар и по воде и наставити с кувањем. Кромпир ољуштити, исећи на коцкице, што ситније и додати у чорбу, поклопити – али не скроз, па кувати. Када кромпир омекша, зачинити чорбу сољу и бибером и додати опран спанаћ. Поклопити, кувати три-четири минута да се спанаћ скува, па склонити с рингле. Чорбу измиксати или пребацити у блендер, а онда изблендирати док не постане кремаста. Вратити на ринглу још минут или два да проври, па склонити с ватре.