четвртак, 26.11.2020. ✝ Верски календар € Курсна листа
субота, 07.11.2020. у 14:27

Уштипци од јабука

(Фото Пиксабеј)

Потребно је:

• 1/2 кг киселих јабука
• 100 г шећера
• 2 јајета
• 200 г брашна
• 1 кашичица цимета
• 1/3 кашичице соде бикарбоне, уље за пржење

Јабуке изрендати, па додати шећер. Промешати и оставити пола сата до сат времена да јабуке пусте сок. Додати јаја, претходно благо размућена виљушком, брашна по потреби у зависности од количине сока које су јабуке пустиле, цимет и соду бикарбону. Затим у тигањ с мало загрејаног уља спуштати једну по једну кашику припремљене масе, коју треба растањити на отприлике један центиметар дебљине. Пржити с обе стране док уштипци не порумене, на ватри средње јачине. Вадити на папирни убрус.

Коментари0
f5c37
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Пријавите се на нашу маилинг листу

* Обавезна поља