петак, 27.11.2020. ✝ Верски календар € Курсна листа
четвртак, 05.11.2020. у 10:54

Лења пита бундевара

(Фото Младен Пршић)

Потребно је:

  • 300 г брашна
  • 100 г шећера у праху
  • 200 г свињске масти или маргарина
  • једно јаје
  • 200 г очишћених јабука
  • 200 г очишћене бундеве
  • 100 г кристал шећера
  • прстохват коморача

У маст ставити јаје, сјединити, затим додати шећер у праху и брашно. Све добро замесити у глатку, чврсту масу и ставити у фрижидер на један сат да одстоји. За то време ставити у шерпу шећер, рендане јабуке и бундеву и динстати док сва вода не испари, па додати коморач и прохладити. Извадити тесто из фрижидера и развити на радној површини танку кору правоугаоног облика. Загрејати рерну на 180 степени. Кору поделити на два дела, први ставити у мањи плех, преко ње пек-папир, а на папир пиринач како би спречили да кора нарасте. Убацити у загрејану рерну на 10 минута. Извадити полупечену кору, скинути пиринач и пек-папир па равномерно распоредити надев од бундеве и јабуке. Прекрити другом половином коре и вратити у рерну на 20 минута. Кад се лења пита прохлади посути је шећером у праху.

Коментари0
cb0f7
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Пријавите се на нашу маилинг листу

* Обавезна поља