субота, 28.11.2020. ✝ Верски календар € Курсна листа
петак, 06.11.2020. у 16:07

Рижото с ћуретином

(Фото Младен Пршић)

Потребно је:

  • 200 г ћуретине
  • 200 г очишћене бундеве
  • једна веза младог лука
  • 150 г пиринча
  • 30 г семенки бундеве
  • 30 г маслаца
  • 50 г ренданог тврдог сира
  • со и бибер по укусу

Исећи ћуретину и бундеву на коцкице, а млади лук на колутиће. У загрејано уље ставити лук, пропржити кратко, додати бундеву па ћуретину и динстати док месо не пусти сок. Потом додати пиринач. Налити водом тек толико да пиринач огрезне и стално мешати. Повремено наливати воду док пиринач не набубри, а онда додати маслац како би рижото учинили кремастим. Убацити половину сира и бундевине семенке, зачинити и послужити рижото посут остатком семенки и сира.

Коментари0
9037c
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Пријавите се на нашу маилинг листу

* Обавезна поља