недеља, 13.06.2021. ✝ Верски календар € Курсна листа

Рижото с ћуретином

(Фото Младен Пршић)

Потребно је:

  • 200 г ћуретине
  • 200 г очишћене бундеве
  • једна веза младог лука
  • 150 г пиринча
  • 30 г семенки бундеве
  • 30 г маслаца
  • 50 г ренданог тврдог сира
  • со и бибер по укусу

Исећи ћуретину и бундеву на коцкице, а млади лук на колутиће. У загрејано уље ставити лук, пропржити кратко, додати бундеву па ћуретину и динстати док месо не пусти сок. Потом додати пиринач. Налити водом тек толико да пиринач огрезне и стално мешати. Повремено наливати воду док пиринач не набубри, а онда додати маслац како би рижото учинили кремастим. Убацити половину сира и бундевине семенке, зачинити и послужити рижото посут остатком семенки и сира.

Коментари0
da9a1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт politika.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта politika.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.

Пријавите се на нашу маилинг листу

* Обавезна поља